Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Σεισμός» στο Buckinhgam: Στο «φώς» λεπτομέρειες για την κληρονομιά της Πριγκίπισσας Νταϊάνα

Τι συμβαίνει;

13 Ιουλίου 2020 14:39
«Σεισμός» στο Buckinhgam: Στο «φώς» λεπτομέρειες για την κληρονομιά της Πριγκίπισσας Νταϊάνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στο «φώς» βρέθηκαν λεπτομέρειες για την κληρονομιά της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, με τους Ουίλιαμ και Χάρι, ήτοι τους γιους της, να βρίσκονται αυτή την φορά ως πρωταγωνιστές σε μια υπόθεση που αφορά τη μητέρα τους, φέρνοντας «σεισμό» στο Buckingham.

Οι δυο τους, έχοντας χωριστεί εδώ και μερικούς μήνες, μετά την απόφαση του δεύτερου και της Μέγκαν Μαρκλ να φύγουν από το παλάτι, αποφάσισαν να μοιράσουν τα μελλοντικά έσοδα από το φιλανθρωπικό ίδρυμα, που υπάρχει στη μνήμη της Πριγκίπισσας, ως μέρος του διαμοιρασμού των σχετικών τους δράσεων, ενώ μια νέα μεγάλη αποκάλυψη ήρθε πρόσφατα για την Νταϊάνα.

Η συμφωνία είχε υπογραφεί τον περασμένο Δεκέμβριο ανάμεσα στα φιλανθρωπικά ιδρύματα των δύο Πριγκίπων, προτού, δηλαδή ο Χάρι και η Μέγκαν αποχωρήσουν, αλλά ακόμη και μετά από αυτή την πράξη δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή. Τον Απρίλιο του 2013, βέβαια, η οργάνωση του Ουίλιαμ ζήτησε νομικό έλεγχο του ιδρύματος της Νταϊάνα, ώστε να διασφαλίσει τα έσοδά της.

Μπορεί, άλλωστε, το ίδρυμα να μη δέχεται χρήματα από εράνους, αλλά υπάρχουν ακόμη έσοδα από δωρεές και κληρονομιές, οι οποίες επιλέγονται από τους δύο Πρίγκιπες. Στο πλαίσιο αυτό, Ουίλιαμ και Χάρι είχαν αποφασίσει από τον Ιούνιο του 2019 να μοιράσουν τις σχετικές δράσεις, άρα και τα έσοδα.

Αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα, παρότι οι πρώην Σάσεξ είχαν ανακοινώσει πως δε θα χρησιμοποιούν το Δουκάτο, ως πρώτο τους «όχημα» για την φιλανθρωπική τους δράση. Έγγραφο που επιβεβαιώνει τη συμφωνία αναφέρει, παράλληλα, ότι το ίδρυμα των Χάρι και Μέγκαν έλαβε ποσό άνω των 21.000 λιρών για το 2019, όπως και για το 2018, με τα χρήματα αυτά να καταλήγουν για την καταπολέμηση της φτώχειας σε χώρες, όπως το Λεσότο, η Μποτσουάνα και το Μαλάουι.

Έτερη αποκάλυψη κάνει, επίσης, λόγο για έσοδα ύψους 145.000 λιρών στο ίδρυμα Sussex Royal, ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία του, μαζί με άλλες 100.000 για ένα τουριστικό πρόγραμμα, που «έτρεχε» ο Χάρι. Στο τέλος, όταν αποσύρθηκε από το κομμάτι των φιλανθρωπιών, το ίδρυμα στη μνήμη της Νταϊάνα αποφάσισε να αφήσει έναν τόπο για πιθανές κληρονομιές στους Χάρι και Μέγκαν, οι οποίοι συνεχίζουν να διατηρούν πάντως τη συμφωνία με τον Ουίλιαμ.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share