Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Βαρύ πένθος για τον Γιώργο Παπαδάκη

Τι συμβαίνει;

2 Ιουλίου 2020 09:24
Βαρύ πένθος για τον Γιώργο Παπαδάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βαρύ είναι το πένθος για τον Γιώργο Παπαδάκη και γενικά για τον Ant1. Τι ανέφερε ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα";

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης (02/07) ο παρουσιαστής ανέφερε πως είναι μια δύσκολη ημέρα και για εκείνον, αλλά και για το σταθμό του Αμαρουσίου, καθώς σαν σήμερα πριν τρία χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Μίνως Κυριακού, ένας άνθρωπος "σταθμός" για τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Ο Γιώργος Παπαδάκης, λόγω των πολλών χρόνων που βρίσκεται στο κανάλι, είχε αποκτήσει μια φιλική σχέση με τον Μίνωα Κυριακού, όπως είχε αποκαλύψει μέσα από μια συνέντευξή του, οπότε όπως είναι λογικό, ο χαμός του μεγαλοεπιχειρηματία τον στεναχώρησε και τον στεναχωρεί μέχρι και σήμερα.

Μίνωας Κυριακού

Λίγα λόγια για τον Μίνωα Κυριακού

Γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852, ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από τη μικρή ηλικία των 17 ετών και σε ηλικία 23 ετών, το 1965, ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα. Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ "Τσικλητήρια" το οποίο, το 2002, εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού

Προσωπική ζωή

Σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Είχε δύο γιους και μία κόρη από τον πρώτο γάμο του. Τον Δεκέμβριο του 2004 νυμφεύθηκε για δεύτερη φορά, με την Ελληνίδα ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου (έπειτα Κυριακού). Τον Μάρτιο του 2017 το ζευγάρι ανακοίνωσε το διαζύγιό του λόγω οικονομικών ζητημάτων.

Τον Φεβρουάριο του 2007 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 48 μηνών χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές στο εξοχικό του κτήμα στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι και συγκεκριμένα την κατασκευή λιμανιού, με καταπάτηση όχι μόνο του αιγιαλού αλλά και επέκταση της ακτής μέσα στην θάλασσα.

Κατόπιν τούτου, υπέβαλε έφεση και κλήθηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ έως ότου έγινε η δίκη σε δεύτερο βαθμό το 2010 και καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή 28 μηνών. Απεβίωσε αιφνιδίως στις 2 Ιουλίου 2017, έχοντας όμως επί χρόνια αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας, κυρίως όσον αφορά την καρδιά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share