Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος στη βασιλική οικογένεια: Έγινε η κηδεία σπουδαίου προσώπου της

Ο λόγος για...

18 Ιουνίου 2020 14:14
Θρήνος στη βασιλική οικογένεια: Έγινε η κηδεία σπουδαίου προσώπου της
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνος επικρατεί στη βασιλική οικογένεια, καθώς πραγματοποιήθηκε η κηδεία σπουδαίου της προσώπου, έχοντας βυθίσει άπαντες στη θλίψη με την είδηση του θανάτου της.

Ο λόγος γίνεται για την Ελισάβετ-Άννα, η οποία ήταν ξαδέλφη του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, όπως επίσης της Καρολίνας και της Στεφανίας, με το Πριγκιπάτο να «βάφεται στα μαύρα» χθες (17/6), όταν και της είπαν το τελευταίο «αντίο».

Η βαρόνος έχασε τη ζωή της, την Τετάρτη 10 Ιουνίου σε νοσοκομείο του κρατιδίου, ένα μόλις μήνα πριν κλείσει τα 73α γενέθλιά της. Η Ελισάβετ-Άννα ήταν η μεγαλύτερη κόρη της Πριγκίπισσας Αντουανέτας και του Αλέξανδρου Νογκές, ενώ εκτός των άλλων είχε γίνει και νονά της Στεφανίας.

Η κηδεία ήταν θρησκευτική κι έγινε χθες το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Μονακό, αν και δεν εμφανίστηκαν πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, που έπρεπε να ληφθούν για τον κορωνοϊό. Κάπως έτσι, μόνο τα στενά της συγγενικά πρόσωπα έπρεπε να είναι παρόντα, φορώντας υποχρεωτικά τη μάσκα τους, με τον Πρίγκιπα να έχει μάλιστα πρόσφατα βρεθεί θετικός.

Δίπλα στον Πρίγκιπα Αλβέρτο βρισκόταν η σύζυγός του, Σαρλίν, ενώ με την Πριγκίπισσα Στεφανία ήταν τα τρία της παιδιά. Την Καρολίνα, επίσης, συνόδευαν τα δικά της δύο παιδιά και ο σύζυγός της. Μετά την εξόδιο ακολουθία, έγινε η αποτέφρωση της σορού της Ελισάβετ-Άννας, κάτω από τα ίδια μέτρα ασφαλείας.

Σκάνδαλο στη βασιλική οικογένεια: Πρίγκιπας που «έσπασε» την καραντίνα σκέφτεται... μείωση προστίμου

Ένα σκάνδαλο «σκάει» στη βασιλική οικογένεια, με έναν Πρίγκιπά της να έχει «σπάσει» την καραντίνα και να έχει δεχθεί πρόστιμο, αλλά ο ίδιος σκέφτεται το αν θα το μειώσει.

Προ ημερών, για την ιστορία της υπόθεσης, ο Πρίγκιπας Ζοακίμ του Βελγίου είχε «πιαστεί» από την Αστυνομία στην Κόρδοβα, καθώς αψήφησε την καραντίνα μετά το ταξίδι που έκανε στην Ισπανία στα τέλη Μαΐου. Ο ανιψιός του Βασιλιά Φιλίππου δέχθηκε ποινή προστίμου ύψους 10.400 ευρώ και, προς τιμήν του, έσπευσε τουλάχιστον να παραδεχθεί την παράβαση.

Ο αριστοκράτης, όμως, έχει δικαίωμα μέχρι το πέρας 15 ημερών, ώστε να πληρώσει μειωμένο πρόστιμο, ενώ ο ίδιος βρέθηκε και θετικός στον κορωνοϊό. Ο δικηγόρος του, μιλώντας στο Hola.com, επεσήμανε πως «δεν έχουμε αποφασίσει αν θα πάμε για μειωμένο πρόστιμο ή όχι», κάτι που σημαίνει πως, αν ασκήσει το δικαίωμα αυτό, θα χρειαστεί να πληρώσει 5.200 ευρώ.

Ο Ζοακίμ, παρά το γεγονός, ότι ορισμένες πληροφορίες τον θέλουν να έχει γυρίσει στο Βέλγιο, εντούτοις παραμένει κανονικά στην Ισπανία και είναι ήδη καλύτερα στην υγεία του. Στο γράμμα του είχε αναφέρει, ότι δεν είχε επίγνωση αυτού που έκανε, παραδεχόμενος άμεσα το λάθος του. Λίγες ώρες αργότερα, το παλάτι είχε αναγνωρίσει πως «κόλλησε» τον ιό, έχοντας μεταβεί στην Κόρδοβα για οικογενειακή εκδήλωση, ενώ στο Buckingham ένα ζευγάρι-έκπληξη ετοιμάζεται να βγει μπροστά.

Ο Ζοακίμ, συγκεκριμένα, πήγε στην Ισπανία στις 24 Μαΐου, τόσο για τους προσωπικούς λόγους που αναφέραμε, μιας και η αρραβωνιαστικιά του είχε γενέθλια, όσο και για επαγγελματικούς. Στα δε δύο πάρτι, που οργάνωσε η Βικτόρια Ορτίθ, το όριο των 15 ατόμων δεν ξεπεράστηκε, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος «έσπασε» τον κανόνα των ημερών, όπου έπρεπε να έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό.

Η είδηση για τη σκέψη του να πληρώσει μισό πρόστιμο είναι σκανδαλώδης, όχι επειδή μια τέτοια πράξη παράνομη, αλλά επειδή στο Βέλγιο και την Ισπανία θεωρούν, ότι πρέπει να δώσει το σωστό παράδειγμα, καταβάλλοντάς το ολόκληρο. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, μπορεί μερικές ημέρες ακόμη να το σκεφτεί.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share