Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Σκάνδαλο στη βασιλική οικογένεια: Πρίγκιπας που «έσπασε» την καραντίνα σκέφτεται... μείωση προστίμου

Σοκ!

15 Ιουνίου 2020 14:51
Σκάνδαλο στη βασιλική οικογένεια: Πρίγκιπας που «έσπασε» την καραντίνα σκέφτεται... μείωση προστίμου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα σκάνδαλο «σκάει» στη βασιλική οικογένεια, με έναν Πρίγκιπά της να έχει «σπάσει» την καραντίνα και να έχει δεχθεί πρόστιμο, αλλά ο ίδιος σκέφτεται το αν θα το μειώσει.

Προ ημερών, για την ιστορία της υπόθεσης, ο Πρίγκιπας Ζοακίμ του Βελγίου είχε «πιαστεί» από την Αστυνομία στην Κόρδοβα, καθώς αψήφησε την καραντίνα μετά το ταξίδι που έκανε στην Ισπανία στα τέλη Μαΐου. Ο ανιψιός του Βασιλιά Φιλίππου δέχθηκε ποινή προστίμου ύψους 10.400 ευρώ και, προς τιμήν του, έσπευσε τουλάχιστον να παραδεχθεί την παράβαση.

Ο αριστοκράτης, όμως, έχει δικαίωμα μέχρι το πέρας 15 ημερών, ώστε να πληρώσει μειωμένο πρόστιμο, ενώ ο ίδιος βρέθηκε και θετικός στον κορωνοϊό. Ο δικηγόρος του, μιλώντας στο Hola.com, επεσήμανε πως «δεν έχουμε αποφασίσει αν θα πάμε για μειωμένο πρόστιμο ή όχι», κάτι που σημαίνει πως, αν ασκήσει το δικαίωμα αυτό, θα χρειαστεί να πληρώσει 5.200 ευρώ.

Ο Ζοακίμ, παρά το γεγονός, ότι ορισμένες πληροφορίες τον θέλουν να έχει γυρίσει στο Βέλγιο, εντούτοις παραμένει κανονικά στην Ισπανία και είναι ήδη καλύτερα στην υγεία του. Στο γράμμα του είχε αναφέρει, ότι δεν είχε επίγνωση αυτού που έκανε, παραδεχόμενος άμεσα το λάθος του. Λίγες ώρες αργότερα, το παλάτι είχε αναγνωρίσει πως «κόλλησε» τον ιό, έχοντας μεταβεί στην Κόρδοβα για οικογενειακή εκδήλωση, ενώ στο Buckingham ένα ζευγάρι-έκπληξη ετοιμάζεται να βγει μπροστά.

Ο Ζοακίμ, συγκεκριμένα, πήγε στην Ισπανία στις 24 Μαΐου, τόσο για τους προσωπικούς λόγους που αναφέραμε, μιας και η αρραβωνιαστικιά του είχε γενέθλια, όσο και για επαγγελματικούς. Στα δε δύο πάρτι, που οργάνωσε η Βικτόρια Ορτίθ, το όριο των 15 ατόμων δεν ξεπεράστηκε, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος «έσπασε» τον κανόνα των ημερών, όπου έπρεπε να έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό.

Η είδηση για τη σκέψη του να πληρώσει μισό πρόστιμο είναι σκανδαλώδης, όχι επειδή μια τέτοια πράξη παράνομη, αλλά επειδή στο Βέλγιο και την Ισπανία θεωρούν, ότι πρέπει να δώσει το σωστό παράδειγμα, καταβάλλοντάς το ολόκληρο. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, μπορεί μερικές ημέρες ακόμη να το σκεφτεί.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share