Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στη βασιλική οικογένεια: Η Βασίλισσα Σοφία όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ

Εμφανίστηκε μετά από 3 μήνες καραντίνας

5 Ιουνίου 2020 15:29
Σοκ στη βασιλική οικογένεια: Η Βασίλισσα Σοφία όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ φέρνει για τη βασιλική οικογένεια η εμφάνιση της Βασίλισσας Σοφίας, η οποία για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες σε καραντίνα, βγήκε δημόσια και ποτέ δεν την έχουμε ξαναδεί με τέτοια αμφίεση.

Η μητέρα του Βασιλιά Φελίπε και αδελφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, με τον οποίο πέρασε λυπηρές στιγμές τον τελευταίο καιρό, βγήκε όπως και οι συμπατριώτες στην Ισπανία σιγά σιγά από την κατάσταση συναγερμού, δίνοντας το «παρών» στο Συμβούλιο του Ιδρύματος Reina Sofia την περασμένη Τετάρτη (3/5), φορώντας μάσκα.

Το διάστημα της απουσίας της από τη δημόσια ζωή, βέβαια, το νυν βασιλικό ζεύγος και τα παιδιά τους εμφανίζονταν συνεχώς, ώστε να εμψυχώνουν τις προσπάθειες του ισπανικού λαού να ξεπεράσει τον κορωνοϊό, αλλά τώρα η Σοφία κάνει τη δική της ολική επαναφορά. Η συγκέντρωση του Ιδρύματος έγινε στο παλάτι του Θαρθουέλα, όπου διαμένει η ίδια, με θέμα τον ισολογισμό του 2019, που έπρεπε να κλείσει για τον φιλανθρωπικό οργανισμό.

Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνιση της Σοφίας ύστερα από καραντίνα τριών μηνών και, φυσικά, με χρήση της μάσκας στο πρόσωπό της, διατηρώντας και τις απαραίτητες αποστάσεις από τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου.

Σχετικά με το θέμα που είχαν προς συζήτηση, αξίζει να σημειωθεί πως το Ίδρυμα Reina Sofia ξόδεψε το ποσό των 993.674 ευρώ μες στο 2019, από τα οποία τα 516.279 δόθηκαν στην έρευνα και την ευαισθητοποίηση γύρω από την νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες νευροασθένειες, 269.705 ευρώ μοιράστηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος, 163.214 σε συγκέντρωση των απαραίτητων αγαθών για άτομα που τα έχουν ανάγκη, 12.434 για την εκπαίδευση και 32.042 σε άλλες δραστηριότητες.

Αναλύθηκαν, παράλληλα, τα πλάνα για το 2020, από τα οποία φυσικά μεγάλο μέρος αφορά την κοινωνική δράση για τους πληγέντες από την κρίση του κορωνοϊού. Ανάμεσα σε αυτές, το Ίδρυμα έδωσε 318.000 λίτρα γάλα σε 54 τράπεζες τροφίμων σε όλη την Ισπανία, καθώς και τα απαραίτητα προϊόντα προστασίας, όπως μάσκες και γάντια. Στόχος, μάλιστα, είναι η αύξηση αυτών των δράσεων, βοηθώντας ακόμη περισσότερο στο μέλλον τις τράπεζες τροφίμων με την παροχή φρέσκων προϊόντων, χάρη σε μια δωρεά ύψους 50.000 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια.

Οι δωρεές για τρόφιμα δε θα αφορούν μόνο την Ισπανία, μάλιστα, καθώς θα υπάρξει συνεργασία και με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, με συγκεκριμένους στόχους, όπως για παράδειγμα η εγκατάσταση πόσιμου νερού σε σχολεία στο Καμερούν.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share