Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τέλος εποχής για την Χαρούλα Αλεξίου

Το ανακοίνωσε η ίδια

4 Ιουνίου 2020 11:18
Τέλος εποχής για την Χαρούλα Αλεξίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το τέλος εποχής σηματοδότησε η Χαρούλα Αλεξίου, η οποία λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του δίσκου «Τα τραγούδια της ξενιτιάς», ανακοίνωσε πως σταματά το τραγούδι, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με την φωνή της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κατάλληλη Ώρα» και τον Νίκο Απέργη, η θρυλική ερμηνεύτρια προχώρησε στη γνωστοποίηση της απόσυρσής της, αναφερόμενη παράλληλα και στα παιδικά της χρόνια, ενώ πασίγνωστη τραγουδίστρια πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

«Έχω απομακρυνθεί από τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό.

Το Χειρόγραφο ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα”. Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα.

Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να την έσκαψα λίγο παραπάνω.

Είπα “μην είσαι τώρα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα. Αφού δε μπορεί πια η φωνή σου να το βγάλει αυτό. Σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα”. Δε γράφω πια τραγούδια. Αν γράψω ξανά, θα περάσει κάποιος χρόνος. Όταν γράφω εγώ τραγούδι, μου βγαίνει αυτόματα να το τραγουδήσω. Οπότε τι να γράψω τώρα;», ανέφερε η Χαρούλα Αλεξίου.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share