Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Σεισμός» στο Buckingham: Δύσκολες ώρες με τον κορωνοϊό για τη βασιλική οικογένεια

Τι συνέβη;

22 Μαΐου 2020 15:40
«Σεισμός» στο Buckingham: Δύσκολες ώρες με τον κορωνοϊό για τη βασιλική οικογένεια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Σεισμό» έφερε στο Buckingham η έλευση του κορωνοϊού, αφού ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι ο μοναδικός, που βίωσε τις συνέπειές του, με τη βασιλική οικογένεια να περνά δύσκολες ώρες.

Για πάνω από δύο μήνες, μάλιστα, η Πριγκίπισσα Γιουτζίν έζησε με την αγωνία του πεθερού της, ο οποίος νοσηλευόταν, έχοντας προσβληθεί από τον φονικό ιό. Ο πατέρας του Τζακ Μπρούκσμπανκ πέρασε 9 εβδομάδες στο νοσοκομείο, με την Πριγκίπισσα να προειδοποιείται για τα χειρότερα, που θα μπορούσαν να έρθουν.

Τελικά, όμως, τα νέα είναι ευχάριστα για τη Γιουτζίν της Υόρκης, με τον Τζορτζ Μπρούκσμπανκ να κερδίζει τον κορωνοϊό στα 71 του χρόνια, έχοντας αρρωστήσει μετά από ένα ταξίδι στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, η οποία επίσης προσβλήθηκε από τον ιό, αλλά έμεινε στο σπίτι της, καθώς και τη μητέρα της Γιουτζίν, Σάρα Φέργκιουσον, ο Μπρούκσμπανκ πέρασε, μάλιστα, πέντε από τις εννέα εβδομάδες στην εντατική στο Τσέλσι. «Μετά από μια τραχειοτομή, η κατάστασή του άρχισε να βελτιώνεται όσο περνούσε ο καιρός και, μετά, διακομίστηκε σε νοσοκομείο ειδικό σε καρδιοπάθειες και λοιμώξεις του πνεύμονα», αναφέρουν οι δυο τους, με τον πεθερό της εγγονής της Βασίλισσας Ελισάβετ, εν συνεχεία, να αναρρώνει στο σπίτι του.

Ο Μπρούκσμπανκ τονίζει, πια, ότι είναι απολύτως υγιής μετά από αυτή την περιπέτεια, αναφέροντας πως «το Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε εξαιρετική δουλειά, είναι φοβερός ο τρόπος που με πρόσεχαν. Τίποτα δε με προβλημάτισε όλο αυτό τον καιρό, τους χρωστάω τη ζωή μου».

Η Γιουτζίν, από την πλευρά της, ήταν διαρκώς στο πλευρό του και διαρκώς μιλούσε για την πορεία της υγείας του πεθερού της, έχοντας περάσει την καραντίνα της στο Ουίντσορ.

Σοκ με τη Βασίλισσα Ελισάβετ: Ετοιμάζει την αποχώρησή της

Σοκ επικρατεί με τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο Buckingham, μετά τη γνωστοποίηση των ραγδαίων αλλαγών στις σχέσεις του Ουίλιαμ με τον Χάρι, με τη μονάρχη της Βρετανίας να ετοιμάζει την αποχώρησή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους «Sunday Times», η Ελισάβετ φαίνεται πως για μια μεγάλη περίοδο δε θα συμμετάσχει στη δημόσια ζωή, λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό. Η κρίση αυτή, άλλωστε, έχει βάλει όλο τον κόσμο... στα σπίτια του και το ίδιο ισχύει και για τη Βασίλισσα, η οποία φαίνεται πως θα μείνει στο κάστρο των Ουίντσορ τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο.

Αυτή, χωρίς καμία αμφιβολία, θα είναι η μεγαλύτερη απουσία της από τη δημόσια ζωή στα 68 χρόνια βασιλείας της, ενώ μετά από 27 χρόνια, για πρώτη φορά το παλάτι δε θα είναι ανοικτό στο κοινό το καλοκαίρι.

Για την Ελισάβετ, βέβαια, είναι δεδομένο πως δε θα απολαύσει τις καθιερωμένες διακοπές της στο Μπάλμοραλ της Σκωτίας, τη στιγμή που φαινόταν έτοιμη για ιδιαίτερες διακοπές με τον Χάρι, τη Μέγκαν Μαρκλ και τον Άρτσι.

Όλα αυτά, πάντως, δε σημαίνουν πως αδιαφορεί για όσα συμβαίνουν, την ώρα που κρατά αποστάσεις και με τον Πρίγκιπα Φίλιππο. Η Βασίλισσα Ελισάβετ συνεχίζει τις συνδριάσεις της κάθε εβδομάδα με τον Μπόρις Τζόνσον μέσω τηλεφώνου, ώστε να μαθαίνει τα νεότερα της πανδημίας, ενώ δύο φορές απευθύνθηκε στο βρετανικό λαό.

Υπενθυμίζεται, ότι την πρώτη φορά είχε αναφερθεί στην κρίση του κορωνοϊού, σε ένα διάγγελμα που είχε συγκλονίσει, ενώ τη δεύτερη μίλησε για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την νίκη των Συμμάχων, λίγο καιρό μετά την εορτή για τα 94 χρόνια της.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share