Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έξαλλος ο Γιάννης Μπέζος - "Θα ήταν τραγικό και πολύ κακό για..."

Όλα όσα είπε ο ηθοποιός

11 Μαΐου 2020 15:55
Έξαλλος ο Γιάννης Μπέζος -

Θέση πήρε ο Γιάννης Μπέζος όσον αφορά την άρση των μέτρων αλλά και την οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών. Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1 και εξέφρασε τη δική του άποψη. Ωστόσο, λίγο καιρό πριν είχε εμφανιστεί σε εκπομπή του Mega, δείτε εδώ όλα όσα είπε.

«Θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει πολιτιστική παραγωγή το καλοκαίρι, με την έννοια τη θεατρική, του χορού και της μουσικής. Θα ήταν τραγικό και πολύ κακό για όλους μας. Δεν μιλάω για τα οικονομικά των συναδέλφων και των συνεργατών, μιλάω γενικότερα» ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος και πρόσθεσε: «Θα το έβλεπα εφιαλτικό να μην υπάρχει παραγωγή το καλοκαίρι. Αλλά πρέπει να έχουμε με ένα τρόπο».

Στη συνέχεια ο ηθοποιός τόνισε: «Πρέπει κι εμείς να συμμετέχουμε στην προσπάθεια για τη δημόσια υγεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμμετέχουμε απόντες. Θα συμμετέχουμε παρόντες αλλά με κάποιους όρους και κάποιες προϋποθέσεις. Δεν μπορείς σε ένα θέατρο που έχει 2,000 θέσεις να βάλεις 2,000 θεατές, πρέπει να υπάρχει μία ποσόστωση, ένα τρόπος που θα μπαίνουν οι θεατές, να υπάρχουν προϋποθέσεις ασφαλείας».

Αναφερόμενος στο κύμα συζητήσεων που έχει ξεσπάσει περί οικονομικής στήριξης των καλλιτεχνών εν μέσω πανδημίας, ο Γιάννης Μπέζος είπε: «Αυτό είναι πολύ γενικό και θεωρητικό. Δηλαδή τι να κάνει το κράτος; Να αρχίζει να δίνει χρήματα από εδώ και από εκεί; Με ποια λογική, με ποιες προϋποθέσεις θα χρηματοδοτήσει κάποιος κάποιον; Πώς θα γίνει αυτό; Το πρόβλημα είναι αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι χώροι και όχι ποιος θα πάρει τα χρήματα».

"Δεν μπορεί να πεθάνει ο..." - Συντετριμμένος ο Γιάννης Μπέζος

Συντετριμμένος, με όλη την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες, είναι και ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος. Τι συνέβη ακριβώς και βγήκε εκτός εαυτού;

Στην εκπομπή “Μαζί σου” χθες (02/05), αρκετοί καλλιτέχνες μοιράστηκαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα της πανδημίας, τόσο για όλον τον πλανήτη, όσο και για τους ίδιους. Ένας από τους καλλιτέχνες ήταν και ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος μίλησε για την τέχνη και την απόφαση της Κυβέρνησης. Ο ηθοποιός, ήταν φυσικά υπέρ του #μένουμεσπίτι -δείτε εδώ τι έκανε όσο ήταν σε καραντίνα-, ωστόσο τώρα, είναι εκνευρισμένος με όσα συμβαίνουν.

Τι είπε ο ηθοποιός;

Ο Γιάννης Μπέζος σημείωσε πως “δεν μπορεί να πεθάνει ο πολιτισμός ένα καλοκαίρι ολόκληρο και μάλιστα στη χώρα μας, το θεωρώ αδιανόητο. Η δουλειά η δική μας, είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένα είδος τροφής για τους ανθρώπους. Έτσι, όσο έχουμε ανάγκη τον αέρα, την τροφή, το νερό, ο άνθρωπος έχει ανάγκη όλες τις μορφές της τέχνης, με την έννοια ότι διαμορφώνει έναν καινούργιο κόσμο μέσα τους και έναν καινούργιο χρόνο, το οποίο είναι απαραίτητο στοιχείο για τη ζωή μας. Νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να επικοινωνήσουν κάποια πράγματα.”

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share