Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έκπληξη-σοκ για τον Αντώνη Κανάκη: Βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο του Σωτήρη Καλυβάτση

Τι είπε ο γνωστός καλλιτέχνης;

8 Μαΐου 2020 13:54
Έκπληξη-σοκ για τον Αντώνη Κανάκη: Βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο του Σωτήρη Καλυβάτση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έκπληξη-σοκ υπήρξε για τον Αντώνη Κανάκη, ο οποίος την ώρα που βλέπει το «Ράδιο Αρβύλα» να σέρνεται στα δικαστήρια, βρήκε απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Σωτήρη Καλυβάτση για το ζήτημα του βίντεο με τη Θεία Κοινωνία, που προκάλεσε διχασμό.

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης, μιλώντας στον «Metropolis 95.5», εκτίμησε πως η πρόθεση των συντελεστών της εκπομπής ήταν να σατιρίσουν τη στάση ορισμένων ιερέων και αρχιερέων και όχι να θίξει την πίστη των Χριστιανών.

«Όρια στη σάτιρα δεν υπάρχουν, τα βάζει ο καλλιτέχνης από μόνος του με την σκέψη και την ενέργειά του. Από εκεί και πέρα, όταν πας να σατιρίσεις την πίστη των ανθρώπων ή κάτι που σχετίζεται με την πίστη, ξέρεις ότι τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Είναι πολύ εύκολο να ενοχληθούν κάποιοι άνθρωποι. Δεν είναι δεδομένο ότι όλοι θα καταλάβουν το χιούμορ. Εγώ προσωπικά δεν θα είχα ασχοληθεί. Αν ένας άνθρωπος πιστεύει κάτι δεν έχω δικαίωμα να τον προσβάλλω. Θέλω να πιστεύω πως η σπόντα των παιδιών πηγαίνει στους μητροπολίτες και απλά στάθηκαν στο πρακτικό κομμάτι. Δεν νομίζω πως πηγαίνει στην πίστη, άλλωστε από ό,τι ξέρω όλοι τους είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι», δήλωσε ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Παράλληλα, ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΕΠΟ να προκύψουν μέσω κλήρωσης οι Κυπελλούχοι των τοπικών Ενώσεων: «Ποιος τα σκέφτεται αυτά θα ήθελα να ήξερα. Είναι αυτό που λέμε ότι η πραγματικότητα πολλές φορές ξεπερνά ακόμη και το καλύτερο σενάριο. Ας το καθιερώσουμε τότε. Να μαζεύονται οι ομάδες να γίνεται μια κλήρωση και έτσι να προκύπτουν οι πρωταθλητές και οι κυπελλούχοι. Και πιο οικονομικά θα μας έρχονταν και θα είχαν ελπίδα και οι μικρότερες ομάδες».

Κλείνοντας, ο Σωτήρης Καλυβάτσης μίλησε και για την επόμενη μέρα μετά την άρση της καραντίνας: «Ωραία ήταν, χρειαζόμασταν μια μικρή διακοπή, αν και δεν ήταν ευχάριστος ο λόγος της διακοπής. Αφού έπρεπε να μείνουμε στο σπίτι, το κάναμε και πλέον προχωράμε παρακάτω. Βέβαια, τα πράγματα είναι δυσοίωνα ειδικά στον χώρο μας. Αν πρέπει να υπολειτουργούμε, όπως λένε, για δύο χρόνια, δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε. Μάλλον θα τυραννηθούμε για πολύ καιρό ακόμη. Εκτός κι αν συμφωνήσουν αυτοί που… ρίχνουν τους κλήρους, αφού όλοι οι άνθρωποι περνούν αυτή τη δυσκολία, να σβήσουν όλα για όλους».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share