Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Το παράπονό μου είναι ότι…» - Κραυγή αγωνίας του Γιάννη Ζουγανέλη

Ξέσπασμα από τον αγαπημένο καλλιτέχνη

7 Μαΐου 2020 20:05
«Το παράπονό μου είναι ότι…» - Κραυγή αγωνίας του Γιάννη Ζουγανέλη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Κραυγή αγωνίας έβγαλε ο Γιάννης Ζουγανέλης μέσα από την εκπομπή «Live News» του Mega, ο οποίος ανέφερε πως οι καλλιτέχνες αγνοήθηκαν πλήρως στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης εξέφρασε τους φόβους για την επόμενη μέρα της πανδημίας στον χώρο του Πολιτισμού, για τον οποίο ανακοινώθηκαν νωρίτερα μέτρα στήριξης.

Συγκεκριμένα, μέσα σε όλα, ο Γιάννης Ζουγανέλης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το πρώτο παράπονο, που έχω να εκφράσω, είναι ότι στις αρχικές αναγγελίες αγνοηθήκαμε παντελώς και αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού. Δεν είναι δυνατόν να μη λαμβάνεις υπ’ όψιν μια τεράστια ομάδα από καλλιτέχνες, ανθρώπους που προσφέρουν στην καθημερινότητα και δεν είναι μόνο αυτοί που φαίνονται. Συνεχώς λέω τη φράση, “αυτοί οι αφανείς” που μας επιτρέπουν εμάς να είμαστε εμφανείς.

Εννοώ όλους τους ανθρώπους. Τους μουσικούς που παίζουν πίσω, τους ηθοποιούς, τους ανθρώπους που τρέχουν να φτιάξουν τα σκηνικά, τους συγγραφείς, τους φωτογράφους, ένας κύκλος τεράστιος εργαζομένων που πραγματικά δεν μπορούν καν να ισορροπήσουν οικονομικά.

Εμείς είμαστε αλλυλέγγυοι μεταξύ μας, ο ένας στηρίζει τον άλλον και εδώ υπάρχει μια μεγάλη παγίδα της ατομικής ευθύνης που συνεχώς την χρησιμοποιούμε τελευταία. Η ατομική ευθύνη είναι σοβαρή αρκεί το κράτος να μην απαλλαγεί από την κρατική ευθύνη και κυρίως η ευθύνη είναι αυτή» πρόσθεσε, επίσης, ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης έχει αποδεχτεί τον θάνατο και τις απώλειες του!

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Γιάννης Ζουγανέλης και μίλησε ανοιχτά για τον θάνατο και τις μεγάλες απώλειες! Είναι σε όλους γνωστό πόσο στενός φίλος ήταν με τον Σάκη Μπουλά και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα! Η συνεργασία τόσων χρόνων εξελίχθηκε σε μια βαθιά φιλία σχεδόν αδελφική!

Πες μου πόσο σου λείπουν ο Σάκης Μπουλάς και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που ήταν “χαρισματικά” αδέλφια σου… τον ρώτησε ο δημοσιογράφος! Ελένη Ράντου: "Κόντεψα να λιποθυμήσω όταν έμαθα για τον θάνατο του..."

Το ’77 γνώρισα τον Λαυρέντη με τη μεγάλη καρδιά και το μεγάλο ταλέντο. Του… έσουρνα τόσα στη σκηνή και του άρεσε, γέλαγε, το απολάμβανε. Χρυσός άνθρωπος και υπέροχος δημιουργός. Με τον Σάκη το περιμέναμε, έπαψε να ταλαιπωρείται. Με τον Λαυρέντη ακόμα να το πιστέψουμε.

Έφυγαν πολλοί αγαπημένοι. Ο Ρασούλης, ο Παπάζογλου, ο Μητροπάνος. Μαθαίνουμε να ζούμε με τις απώλειές μας. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Προχωράμε… Προχωράμε μπροστά, κουβαλώντας πάντα αυτούς που αγαπήσαμε και μας πλούτισαν.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share