Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιούλικα Σκαφιδά: «Το δικό μου δακτυλικό αποτύπωμα λέγεται και σκλήρυνση κατά πλάκας»

Μίλησε ανοιχτά για όλα!

8 Οκτωβρίου 2019 17:42
Γιούλικα Σκαφιδά: «Το δικό μου δακτυλικό αποτύπωμα λέγεται και σκλήρυνση κατά πλάκας»

Η Γιούλικα Σκαφιδά η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την σκλήρυνση κατά πλάκας! Η σκλήρυνση κατά πλάκας, είναι μια αυτοάνοση νόσος, η οποία επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου. Δεν είναι μεταδοτική ή κληρονομική ή ψυχική διαταραχή. Σάλος: Πασίγνωστη ηθοποιός έγινε πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών! (photo)

Γιούλικα Σκαφιδά: Τι είναι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Πρόκειται για μία αυτοάνοση νόσο, που επηρεάζει δηλαδή, τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό του ανθρώπου.

Οι νευρικές ίνες (νευράξονες) του κεντρικού νευρικού συστήματος περιβάλλονται από μία ουσία, την μυελίνη, που επιτρέπει την διέλευση των ηλεκτρικών ερεθισμάτων ανάμεσα στα νεύρα. Στη ΣΚΠ σε πολλαπλά σημεία του κεντρικού νευρικού συστήματος προκαλείται αρχικά φθορά της μυελίνης και στη συνέχεια δημιουργούνται πλάκες (ουλές). Για το λόγο αυτό, δόθηκε η ονομασία Σκλήρυνση «κατά πλάκας» ή «Πολλαπλή» σκλήρυνση στην πάθηση αυτή.

Γιούλικα Σκαφιδά: Τι προκαλεί η νόσος

Υπάρχει πιθανότητα καταστροφής του ίδιου του νευράξονα από τα αρχικά στάδια της νόσου. Η μυελίνη όχι μόνο προστατεύει τους νευράξονες αλλά τους επιτρέπει να «κάνουν και τη δουλειά τους». Όταν λοιπόν η μυελίνη και οι νευράξονες επηρεαστούν, ή και καταστραφούν, εμποδίζεται η ικανότητα αγωγής ερεθισμάτων στους νευρώνες, το σύστημα επικοινωνίας των κυττάρων του εγκεφάλου δυσλειτουργεί και αυτό είναι που προκαλεί τα διάφορα συμπτώματα της ΣΚΠ.

Αυτή τη συνθήκη ζωής προβάλλει το ντοκιμαντέρ στο οποίο πρωταγωνιστεί η Γιoύλικα Σκαφιδά, σκηνοθετεί ο Χρήστος Μουστάκας και τη μουσική επένδυση έχει επιμεληθεί ο Σταμάτης Κραουνάκης. Η ηθοποιός λέει στο teaser του ντοκιμαντέρ: «Το δικό μου δακτυλικό αποτύπωμα ονομάζεται και σκλήρυνση κατά πλάκας».

Γιούλικα Σκαφιδά: Συντελεστές παραγωγής ντοκιμαντέρ
Πρωταγωνιστεί: Γιούλικα Σκαφιδά
Έκτακτη συμμετοχή: Jerome Kaluta
Σκηνοθεσία: Χρήστος Μουστάκας
Σενάριο: Χρήστος Μουστάκας – Μαρίνα Τζόκα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Χρυσαφάκης
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Εβελυν Σιούπη
Διεύθυνση Παραγωγής: Ελένη Συροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Γιουλάτος
Μοντάζ: Διονύσης Τσιρώνης
Ήχος: Βασίλης Ποδάρας – Μάρκος Βουτσίνος
Μακιγιάζ: Λένια Λαμνάτου
Κομμώσεις: Ελισάβετ Σαλάι
Ηλεκτρολόγος: Θάνος Γκόγκας
Βοηθός κάμερας: Αριάν Θεοδωρής
Μακινίστας: Βασίλης Πολίτης
Φωτογράφος πλατό: Δημήτρης Γρηγοράκης
Παραγωγή Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Αποκαλύψεις-σοκ από Ελληνίδα ηθοποιό: «Χώρισα γιατί ο άντρας μου βγήκε σατράπης!» (Video)

Αποκαλύψεις-σοκ από Ελληνίδα ηθοποιό: «Χώρισα γιατί ο άντρας μου βγήκε σατράπης!» «Όλη μου η ζωή ήταν τραγική!» Συγκλονίζουν τα λόγια του Γιώργου Αρμένη! (Video)

«Έξω από τα δόντια» μίλησε η Νικολέττα Βλαβιανού για τον γάμο της, το διαζύγιο αλλά και τα… νιάτα της!

Η γνωστή ηθοποιός εξομολογήθηκε: «Με έχουν απατήσει, αλλά το έχω ξεπληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Έχω δεχτεί πρόταση για γυμνή φωτογράφιση, αλλά αρνήθηκα επειδή από 22 χρονών είχα παιδί. Να πάω, δηλαδή, στη Νέα Σμύρνη, στον μανάβη μου που με ξέρει και να μου πει “Αχ Νικολέτα μου, τι ωραίο βυζ…ι είχες χθες”, δε γίνεται. Αυτό ήταν τότε με τη σειρά “Ο Πέτρος και τα κορίτσια του”. Έρχονται κάποια αγόρια τώρα και μου λένε “ήσασταν η πρώτη μου ερωτική φαντασίωση”.

Δε θα έκανα με τίποτα δεύτερο γάμο. Και στον πρώτο δεν είπα ποτέ το “ναι”. Χώρισα γιατί βγήκε σατράπης ο Σκανδιναβός. Τον πήρα για να είναι πιο ανοιχτόμυαλος και ξαφνικά ήθελε να πάω στη Σκανδιναβία, ζήλευε. Το διαζύγιο εμένα δε με δυσκόλεψε καθόλου, αυτόν πολύ. Με έχει ακόμα φωτογραφία. Με μουρμουράει όταν τα πίνει.

Δε λέω την ηλικία μου. Έχω να καταγγείλω ότι η Wikipedia μου προσθέτει χρόνια, έλεος! Αν ήμουν 60 θα είχα πάρει τη σύνταξη και θα ήμουν μια χαρά». «Χάσαμε 3 ψυχούλες αλλά…»: Συγκλονίζει ο πιο αγαπημένος ηθοποιός από τα "Εγκλήματα"!

Η ηθοποιός, η οποία δε θα πάρει μέρος στο remake της «Πολυκατοικίας», μίλησε «Στη Φωλιά των Κου Κου» και τον Γιάννη Πουλόπουλο για τη συνεργασία της με τη Μιμή Ντενίση!

«Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι με τη Μιμή Ντενίση, η πρώτη ήταν στην παράσταση “Θεοδώρα η μεγάλη”. Δεν ήταν δική μου επιλογή να μην είμαι στην Πολυκατοικία. Είπαν ότι θα μείνουν κάποιοι με άλλα ονόματα, είναι λίγο μπερδεμένο. Αυτοί χάνουν που δε θα είμαι στην Πολυκατοικία. Άρεσα και αρέσω στους άντρες, βλέπουν ένα ζουμερό, σεξουαλικό πλάσμα, αλλά δεν είμαι μόνο αυτό».

Πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός ''εξαφανίστηκε'' από τη σκηνή!

Πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός ''εξαφανίστηκε'' από τη σκηνή!

Ο λόγος για την Μαρία Ανδρούτσου που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει και αυτή με τη σειρά της για προσωπικούς λόγους, αλλά και για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στη συγκεκριμένη παράσταση, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Ελένη Βουλγαράκη στον αέρα της εκπομπής “Έλα χαμογέλα”.

«Η Μαρία Ανδρούτσου αποχωρεί από την παράσταση τόσο για προσωπικούς λόγους όσο και για τις υπερβολικές καθυστερήσεις που υπάρχουν στη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση. Η ίδια θέλησε να αποδεσμευτεί πριν λίγα 24ωρα και αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά η παράσταση αυτή δεν θα ξεκινήσει εδώ στην Αθήνα, αλλά στη Θεσσαλονίκη», είπε η Ελένη Βουλγαράκη.

Δείτε εδώ αναλυτικά

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share