Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αθηνά Ωνάση: Αυτή είναι η ηλικία της! Δεν φαντάζεστε!

Γνωρίζετε;

24 Αυγούστου 2019 13:04
Αθηνά Ωνάση: Αυτή είναι η ηλικία της! Δεν φαντάζεστε!

Γνωρίζετε ποια είναι η ηλικία της Αθηνάς Ωνάση;

H Αθηνά Ωνάση είναι η μοναδική απόγονος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, κόρη της Χριστίνας Ωνάση (1950-88) και του τέταρτου συζύγου της, Τιερί Ρουσσέλ. Ψυχολογικά προβλήματα για την Αθηνά Ωνάση!

Γεννήθηκε στο Νεϊγύ του Σηκουάνα, στη Γαλλία. Τον Δεκέμβριο του 2005 παντρεύτηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, με τον συναθλητή της, ιππέα Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο. Το 2016 έχουν εμφανιστεί πληροφορίες για διαζύγιο μεταξύ των δύο ιππέων.

Μετά τον θάνατο της μητέρας της μεγάλωσε με την οικογένεια του πατέρα της και της δεύτερης συζύγου του, Μαριάν "Γκάμπυ" Λαντχάγκε, μοντέλο από τη Σουηδία και μητέρα τριών ακόμα παιδιών του Ρουσσέλ. Παρακολούθησε βασική σχολική εκπαίδευση γαλλικού προτύπου στη Λοζάννη και ολοκλήρωσε το Μπακαλορεά το καλοκαίρι του 2003.

Ας πάμε όμως στο θέμα μας!

Η Αθηνά Ωνάση γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου το 1985 που σημαίνει ότι είναι 34 ετών!

Πόσο πλούσια είναι τελικά η Αθήνα Ωνάση;

Τι συμβαίνει τελικά με την περιουσία της Αθηνάς Ωνάση; Πόσο πλούσια είναι στην πραγματικότητα; Η Αθηνά κληρονόμησε την περιουσία της μητέρα της, δηλαδή ό,τι της είχε αφήσει η γιαγιά της Αθηνάς, Τίνα Λιβανού αλλά και το ήμισυ της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση που της αναλογούσε.

Στην αρχή του millennium, οι συγγραφείς Κρις Χάτσινς και Πίτερ Τόμσον υπολόγισαν την περιουσία της χρυσής κληρονόμου στα 10 δισ. δολάρια. Ωστόσο οι “γέροντες” του Ιδρύματος Ωνάση ήδη από τότε έκαναν λόγο για πολύ, πραγματικά πολύ, μικρότερη περιουσία. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την πραγματική περιουσία της τελευταίας της δυναστείας Ωνάση! Αυτή είναι η νέα μεγάλη αγάπη της Αθηνάς Ωνάση!

Η μητέρα της Χριστίνα δεν εμπιστευόταν κανέναν για τη διαχείριση της περιουσίας της κόρης της πέρα από την πενταμελή επιτροπή του Ιδρύματος που στα μάτια της θα μπορούσε να εξασφαλίσει μόνιμα έσοδα στη μοναδική κληρονόμο.

Ο Τιερί Ρουσέλ, πατέρας της Αθηνάς και τότε μέλος της επιτροπής, προσέβαλε τη διαθήκη σε μία προσπάθεια να καρπωθεί την περιουσία της κόρης του και κατάφερε να διαχειριστεί το ποσό των περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων για 11 χρόνια, ένα ποσό για τα προσωπικά έξοδα της κόρης του. Ωστόσο οι αποτυχημένες επενδύσεις του δεν έφερε περισσότερα έσοδα στην Αθηνά, αναφέρει ο Nicholas Cage στο Vanity Fair.

H κόντρα του Ρουσέλ με το Ίδρυμα Ωνάση που τον κατηγόρησε για μη σωστή διαχείριση της κληρονομιάς αλλά και για την αδιαφορία που επέδειξε ως προς την ελληνική διαπαιδαγώγηση της Αθηνάς -μια επιθυμία της μητέρας της- είχε αποτέλεσμα να ανατεθεί από τις Ελβετικές αρχές η διαχείριση της περιουσίας της 14χρονης Αθηνάς στο γραφείο ορκωτών λογιστών της Λουκέρνης KPMG Fides. Αθηνά Ωνάση: Δείτε την άγνωστη - κούκλα αδελφή της!

Η περιουσία ανερχόταν σε 200 δισ. δρχ. -δίχως σε αυτά να συμπεριλαμβάνεται και η ακίνητη περιουσία της.

Στις 25 Ιανουαρίου 2003, όταν και η Αθηνά Ωνάση ενηλικιώθηκε μεταβίβασε σε ένα τραστ υπέρ του πατέρα της την περιουσία της. Φήμες λένε ότι με παρότρυνση του Ντόντα, η Ωνάση μετάνιωσε και ζήτησε δικαστικά πίσω από τον πατέρα της όσα της ανήκαν. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός φέρεται να έφερε στον Ρουσέλ 100 εκατομμύρια δολάρια.

Πόσο κοντά στα 800 εκατομμύρια δολάρια είναι σήμερα η περιουσία της Ωνάση;

Ερώτημα που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά, ίσως -και μόνο ίσως- η ίδια. Από το 2006 μέχρι σήμερα η κληρονόμος πουλάει σταδιακά μέρος της ακίνητης περιουσίας της (το 2006 πούλησε το ρετιρέ όπου είχε στεγάσει τον έρωτα του ο παππούς της με την Μαρία Κάλλας στην Αvenue Foch του Παρισιού, τη βίλα Cristal στο Σεν Μόριτς της Ελβετίας αλλά και το οικόπεδο-φιλέτο 3,5 στρεμμάτων στη Γλυφάδα) ενώ η πιο πρόσφατη απόφαση της να πουλήσει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ τον Σκορπιό αντί 117 εκατομμυρίων ευρώ προκάλεσε αντιδράσεις και επιβεβαίωσε τη διάθεση της να κόψει τους δεσμούς με το καταραμένο παρελθόν του επωνύμου της.

Πέρα από την ακίνητη περιουσία της η Αθηνά Ωνάση πούλησε στο παρελθόν πίνακες και κοσμήματα της μητέρας της. Ο οίκος Christie’s του Λονδίνου έβγαλε σε δημοπρασία περισσότερα από 40 δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια της μητέρας της -ανάμεσα στα οποία κι ένα περιδέραιο από ζαφείρια και διαμάντια Harry Winston- αλλά και τον σπάνιο Βούδα Faberge, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στα 440.000 δολάρια καθώς και πλήθος προσωπικών αντικειμένων της Χριστίνας Ωνάση αντί 4 εκατ. δολαρίων.

Δημοσιεύματα στον τύπο του 2014 έκαναν λόγο για μια συνολική περιουσία αρκετά μικρότερη των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος στο βιβλίο του "Η Δυναστεία Ωνάση", “η Χριστίνα Ωνάση άφηνε πίσω της ακίνητη περιουσία αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, καταθέσεις 90 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λατινική Αμερική, επενδύσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορες ναυτιλιακές, τουριστικές αεροπορικές, κατασκευαστικές και μεταλλουργικές εταιρείες και άγνωστα χρηματικά ποσά καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες”. Λαμπερός γάμος για την Αθηνά Ωνάση!

Στις 29 Ιανουαρίου του 2015, όταν η Αθηνά Ωνάση έκλεισε τα 30 της χρόνια, το καταπίστευμα της περιουσίας της πέρασε στα χέρια της. Διαχειρίστρια πλέον του θησαυροφυλακίου της, πληροφορίες κάνουν λόγο για μια περιουσία 300 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, 350 εκατ. δολαρίων σε μετοχές εταιριών ανά την υφήλιο και ράβδους χρυσού αξίας 150 εκατ. δολαρίων.

Πόσο πραγματικά πλούσια είναι η Αθηνά Ωνάση; Ισχύουν οι φήμες ότι επιθυμούσε να βάλει συνδικαιούχο στην περιουσία της και τον σύζυγο της; Ερωτήσεις που απομένει να απαντηθούν εάν και εφόσον η τελευταία της δυναστείας θελήσει να ανοίξει τους 217 τραπεζικούς λογαριασμούς που η Guardian ισχυρίζεται ότι έχει στο όνομα της.

Όχι, η Αθηνά Ωνάση δεν είναι δισεκατομμυριούχος.

Ναι, η Αθηνά Ωνάση είναι αρκετά πλούσια για να μην μπορεί να αγοράσει την ευτυχία αλλά να καλπάσει προς τη μεριά της, ξορκίζοντας το σκοτάδι του παρελθόντος της.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share