Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαχητές: 8+1 Έλληνες που κέρδισαν τον καρκίνο! Ειδικά με την πρώτη πάθαμε πλάκα!

Εσείς ξέρετε ποιοι είναι;

10 Ιουλίου 2019 09:57
Μαχητές: 8+1 Έλληνες που κέρδισαν τον καρκίνο! Ειδικά με την πρώτη πάθαμε πλάκα!

Το Athensmagazine.gr έχει βρει και σας παρουσιάζει 8+1 Έλληνες της showbiz που πάλεψαν με τον καρκίνο και στο τέλος τον κέρδισαν! Ειδικά με την πρώτη πάθαμε πλάκα!

Η Ελένη Φουρέιρα, ο Νίκος Κουρκούλης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Μαρία Χούκλη, η Γωγώ Μαστροκώστα, η Βάσια Τριφύλλη, η Χαρούλα Αλεξίου και ο Στέφανος Κορκολής είναι μερικοί από αυτούς.

Σας έχουμε και 11+1 διάσημοι Έλληνες που πέθαναν ξαφνικά! Με την 9η "παγώσαμε"!

Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα σε παλιότερη συνέντευξή της στην εκπομπή «Όλα για την υγεία», είχε μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας της, καθώς είχε καρκίνωμα στις φωνητικές χορδές. Όπως είχε παραδεχθεί, το σοκ ήταν τεράστιο. Ακολούθησαν αγωνιώδεις στιγμές. Η νεαρή τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία θα μπορούσε να αλλοιώσει τις φωνητικές της χορδές. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά.

Γωγώ Μαστροκώστα

Αποκάλυψε την ιστορία της το 2010, θέλοντας να δώσει θάρρος και σε άλλες γυναίκες με το ίδιο θέμα, καθώς λίγο μετά τη γέννηση της κόρης της διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Κατάφερε να βγει νικήτρια, με τον σύζυγό της συμπαραστάτη της. «Κι ας μην είχα μαλλιά, κι ας μην ήμουν καλά, για τον Τραϊανό ήμουν θεά. Μακάρι όλες οι γυναίκες να είχαν έναν σύντροφο σαν τον δικό μου», είχε δηλώσει η ίδια δημόσια.

Μαρία Χούκλη

Δεν ήθελε να μιλήσει για τον καρκίνο, γιατί δεν ήθελε να πιστεύουν ότι το κάνει για δημοσιότητα. Βλέποντας όμως πόσες άλλες γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο ζητούν συμβουλές επί του θέματος και υποφέρουν από την ασθένεια, αποφάσισε να αποκαλύψει την εμπειρία της. Η δημοσιογράφος είχε μιλήσει για τις δύσκολες στιγμές που έζησε «Στην αρχή νόμιζα πως όλη η συμφορά του κόσμου έχει πέσει στο κεφάλι μου. Όταν συνειδητοποιείς ότι σχεδόν σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας καρκινοπαθής, λες ότι αξίζει να το προσπαθήσεις, να το πολεμήσεις. Νιώθεις όμως μια περηφάνια, γιατί νίκησες. Σημασία έχει να προχωράς στη ζωή». 85 διάσημοι Έλληνες που έχουν... αλλάξει τα επίθετα τους! Ποια είναι τα πραγματικά τους ονόματα;

Βάσια Τριφύλλη

Πριν από χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού και τον νίκησε, και σε αυτό όπως είχε πει την βοήθησε ο... έpωτας!

«Ερωτεύτηκα ακαριαία. Είναι συνταγή αυτό. Η διάθεσή μου να ζήσω ήταν τέτοια που θα μπορούσα εκείνη την περίοδο, χωρίς να μειώνω τον συγκεκριμένο άντρα, να ερωτευτώ ακόμα και τον στύλο της ΔΕΗ. Δεν πήγε καλά αυτή η σχέση, χρωστάω όμως μεγάλη ευγνωμοσύνη σε αυτόν τον άντρα. Γιατί μου έδωσε αιτία να ζήσω» έχει δηλώσει η αγαπημένη ηθοποιός Βάσια Τριφύλλη.

Χάρις Αλεξίου

Ξεπέρασε τον καρκίνο του μαστού με το τραγούδι! Η Χαρούλα Αλεξίου τον πρόλαβε πριν ακόμα εξελιχθεί και αφού τον νίκησε, ανέβαλε την τότε πρεμιέρα της για μια εβδομάδα. Μιλώντας στο παρελθόν για την περιπέτεια της, η ερμηνεύτρια είχε χαρακτηρίσει «τέρας» τον καρκίνο, ενώ είχε αποκαλύψει πως από την ίδια ασθένεια «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα της.

Πλέον, η ετήσια μαστογραφία είναι προτεραιότητά της. «Αυτό που παίρνεις από ένα τέτοιο γεγονός είναι η ταπείνωση, γιατί ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα το πάθεις κι εσύ. Όταν λοιπόν χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, βλέπεις ότι είσαι κι εσύ μια καρδούλα που έχει ανάγκη από φροντίδα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Σπύρος Παπαδόπουλος

Μίλησε ανοιχτά για τον καρκίνο στο νεφρό που αντιμετώπισε, μιας και ήθελε να διώξει τον φόβο από το μυαλό των ανθρώπων που νιώθουν άσχημα να μιλούν για τις ασθένειές τους. «Δε φοβήθηκα. Οι γιατροί δεν το πιστεύανε, νόμιζαν ότι υποκρίνομαι. Ένας λόγος που πήγα πολύ καλά ήταν ο ψυχολογικός. Μου είπαν ότι έχω καρκίνο και θα κάναμε εξέταση να δούμε πόσο έχει προχωρήσει, αν έχει κάνει μετάσταση. Έχω μάθει να είμαι έτοιμος για όλα. Έπιασα το γιο μου, του είπα τι έχω και μιλήσαμε. Ο φόβος και η κατήφεια κάνει πολύ κακό στην υγεία. Είμαι τρομερά προετοιμασμένος και για τα καλύτερα και για τα χειρότερα. Κι ο γιος μου είναι σαν κι εμένα. Ήταν κοντά μου συνέχεια. Κάναμε καλαμπούρια και πλάκες», είχε πει ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος.

Αθηνά Τσιλύρα

Η σύζυγος του Σπύρου Παπαδόπουλου πέρασε και η ίδια αυτήν την περιπέτεια. Τα δύο πρόσωπα που τη βοήθησαν πολύ ήταν ο γιος και ο άντρας της. «Πολλές φορές η αρρώστια μπορεί να είναι ευλογία. Σου δίνει τέτοιο χαστούκι που σε κάνει να εκτιμάς τα πράγματα διαφορετικά. Στη διάρκεια των χημειοθεραπειών έλεγα ότι όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, θέλω να κοιτώ απλώς τη θάλασσα. Θα είμαι ευτυχισμένη μόνο με αυτό. Έγινα πολύ πιο δυνατός άνθρωπος», είχε πει στο περιοδικό «Εγώ»

Στέφανος Κορκολής

Αποδέχτηκε την ασθένειά του και μίλησε γι' αυτήν δημόσια. «Δεν ξεπερνιέται αυτή η αρρώστια. Την αποδέχεσαι, ζεις με αυτήν και πορεύεσαι. Βέβαια, αλλάζει η ζωή σου. Από τη μέρα που έκανα εγχείρηση, μαζεύτηκα στο σπίτι μου. Το σώμα δεν αντέχει τα μακρινά ταξίδια, από την Ιαπωνία ως τη Βραζιλία, που έκανα πριν δίνοντας κοντσέρτα. Έκοψα το τσιγάρο και το αλκοόλ» είχε εξομολογηθεί ο Στέφανος Κορκολής.

Βέβαια υπάρχουν και 22 διάσημοι που έβαλαν τέλος στην ζωή τους και οι συγκλονιστικές ιστορίες που τους έφτασαν στην αυτοκτονία!

Νίκος Κουρκούλης

«Μετά από μια οξεία παγκρεατίτιδα, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα στην κεφαλή του παγκρέατος. Καρκίνος. Ηταν ένα ογκίδιο. Οι λέξεις δε με φοβίζουν. Οι γιατροί μου έδωσαν περιθώρια ελπίδας. Είχαν πει πως έπρεπε να πάω να χειρουργηθώ στο εξωτερικό. Είχα πολύ καλή διάθεση. Δεν πίστεψα ότι υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ήμουν άρρωστος». Αυτό είχε δηλώσει στην εκπομπή «Ολα για την υγεία μου» ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Ο Νίκος Κουκούλης έχει μιλήσει αρκετές φορές για την πίστη που έχει στον στον Θεό. Ο δημοφιλής τραγουδιστής μάλιστα ξέρει μέσα του ότι μία ανώτερη δύναμη ήταν εκείνη που τον βοήθησε να ξεπεράσει την περιπέτεια με την υγεία του. «Ενας φίλος μου με παρακινεί να πάμε στον Αγιον Ορος. Μπαίνουμε μέσα στο καράβι και είναι δυο άνθρωποι δίπλα μου. Μου λένε είμαστε θαυμαστές από την Αμερική. Τους είπα ότι θα πήγαινα κι εγώ σε λίγο καιρό. Ανακαλύπτω, λοιπόν, ότι ο ένας από τους δυο ήταν αυτός που θα με χειρουργούσε. Οταν φτάνω εκεί βρίσκομαι δίπλα στην εικόνα και ένας παππούλης με καλεί μέσα. Εκεί κατέρρευσα. Ενιωσα την ανάγκη να ανοίξω την ψυχή μου. Εκανα Πάσχα εκεί. Κατέβηκα στην Αθήνα και έκανα εξετάσεις (...) Πρέπει να πιστέψεις ότι θα γίνεις καλά. Ο πανικός και η κακή σκέψη δεν βοηθάνε καθόλου».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share