Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γνωστή παρουσιάστρια σοκάρει: Ο πατριός της την παρενοχλούσε σεξουαλικά!

Εκείνη βρισκόταν σε εφηβεία...

29 Μαΐου 2019 07:26
Γνωστή παρουσιάστρια σοκάρει: Ο πατριός της την παρενοχλούσε σεξουαλικά!

Η 61χρονη πλέον παρουσιάστρια μίλησε σε τοκ-σόου αποκαλύπτοντας ότι στην εφηβεία, η μητέρα της, παντρεύτηκε "έναν πολύ κακό άνθρωπο".

Ο λόγος για την πασίγνωστη Έλεν ΝτεΤζενέρις



Λίγο μετά τον γάμο, η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή. Ο πατριός της επωφελήθηκε από το γεγονός αυτό για να την χαϊδεύει στο στήθος.

"Μου είπε, ενώ εκείνη έλειπε, ότι είχε αισθανθεί ένα γρομπαλάκι στο στήθος της και έπρεπε να αγγίξει και τα δικά μου, επειδή δεν ήθελε να την ταράξει, αλλά έπρεπε να τα αισθανθεί. Με έπεισε και μετά προσπάθησε να το κάνει ξανά και ξανά. Είμαι θυμωμένη με τον εαυτό μου επειδή, ξέρετε, ήμουν πολύ αδύναμη για να αντισταθώ, ήμουν 15 ή 16 χρονών", αποκάλυψε.

Αν και η εμπειρία αυτή είναι μια "πραγματικά φρικτή, φρικτή ιστορία", ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε τώρα να την αποκαλύψει με λεπτομέρειες είναι, όπως είπε, "γιατί δεν θέλω άλλα κορίτσια να αφήσουν κάποιον να τους το κάνει αυτό".

Η ΝτεΤζενέρις είχε μιλήσει για πρώτη φορά για την κακοποίηση από τον πατριό της το 2005, όμως τώρα περιέγραψε λεπτομερώς τα όσα βίωσε. Είπε ότι το έσκασε από το παράθυρο όταν εκείνος προσπάθησε να σπάσει την πόρτα του δωματίου της και ότι δεν ήθελε να μιλήσει στη μητέρα της γιατί νόμιζε ότι έτσι την προστάτευσε και ότι η αλήθεια "θα κατέστρεφε την ευτυχία της".

Το 2005, όταν είχε μιλήσει στο Allure για την κακοποίηση, η ΝτεΤζενέρις διευκρίνισε ότι το επεισόδιο αυτό δεν επηρέασε τον σεξουαλικό προσανατολισμό της. "Οι άνθρωποι στους οποίους το είχα εμπιστευτεί έλεγαν "Α, για αυτό είσαι λεσβία". Όμως ήμουν λεσβία από πριν", τόνισε. Πέρσι τον Οκτώβριο, στο δικό της τοκ σόου είχε επανέλθει στο θέμα, δηλώνοντας "Θυμώνω πολύ όταν κάποιοι δεν πιστεύουν (τα θύματα) ή ρωτάνε: γιατί περίμενες τόσο πολύ; Επειδή είμαστε κορίτσια και μας μαθαίνουν να μην λέμε τίποτα και να το αποδεχόμαστε".


Νορβηγία: Προσφέρει €100 εκατ. για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας

Η Νορβηγία δεσμεύθηκε σήμερα να καταβάλει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα τριών ετών στη μάχη κατά της σεξουαλικής βίας στις ανθρωπιστικές κρίσεις, μια μάστιγα που αφορά εκατομμύρια θύματα σε όλο τον κόσμο.

«Η βία σεξουαλικού και σεξιστικού χαρακτήρα καταστρέφει τους ανθρώπους, καταστρέφει τις τοπικές κοινωνίες, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιδιορθωθούν οι βλάβες» που προκαλεί, τόνισε η Νορβηγίδα υπουργός Εξωτερικών Ίνε Έρικσεν Σεράιντε.

«Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να κάνουμε περισσότερα στον τομέα της πρόληψης», πρόσθεσε η υπουργός κατά την έναρξη διεθνούς διάσκεψης με αυτό το θέμα που πραγματοποιείται στο Όσλο.

Η πλούσια σκανδιναβική χώρα δεσμεύθηκε να προσφέρει 1 δισεκ. κορώνες (102,5 εκ. ευρώ) για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας από το 2019 ως το 2021, από τα οποία τα 350 εκ. κορώνες φέτος. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι θα προσφέρουν 10 εκ. δολάρια.

Η διάσκεψη αυτή, την οποία συνδιοργανώνουν η Νορβηγία, το Ιράκ, η Σομαλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο ΟΗΕ και η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και στην οποία συμμετέχει ο Κονγκολέζος γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2018, έχει στόχο να αφυπνίσει την κοινή γνώμη και να συγκεντρώσει πόρους.

Πολλοί συμμετέχοντες υπογράμμισαν τη σημασία της πρόληψης και της καταπολέμησης της ατιμωρησίας.

«Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι σε ανθρωπιστικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο, πριν από περισσότερα από 35 χρόνια, κανείς δεν μιλούσε για τη σεξουαλική και σεξιστική βία. Και αυτό όχι επειδή δεν υπήρχε. Υπήρχε, αλλά ήταν μια κρυφή φρίκη», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ.

«Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε (…) είναι να ρίξουμε άπλετο φως στο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λόουκοκ, φέτος χρειάζονται περίπου 660 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων καταπολέμησης της σεξουαλικής βίας.

Μία γυναίκα στις τρεις σε όλο τον κόσμο πέφτει θύμα σεξουαλικής ή σεξιστικής βίας στη διάρκεια της ζωής της, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΗΕ, ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση τις περιόδους ανθρωπιστικών κρίσεων. Αυτές πλήττουν σήμερα περίπου 140 εκατομμύρια ανθρώπους, ανάμεσά τους 35 εκ. γυναίκες και κορίτσια σε αναπαραγωγική ηλικία.

Στα τέλη Απριλίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε μια απόφαση υπέρ των θυμάτων σεξουαλικής βίας, η οποία όμως ήταν πολύ ήπια εξαιτίας των αντιδράσεων των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share