Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πασίγνωστος ηθοποιός αποκαλύπτει: ''O ρόλος μου στον Ιησού από τη Ναζαρέτ με στιγμάτισε!''

Τι λέει για την συμμετοχή του στην πιο πετυχημένη σειρά όλων των εποχών!

22 Απριλίου 2019 13:02
Πασίγνωστος ηθοποιός αποκαλύπτει: ''O ρόλος μου στον Ιησού από τη Ναζαρέτ με στιγμάτισε!''

Ο Γιώργος Βογιατζής έχει κάνει καριέρα στο εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς.Βέβαια δε θα μπορούσε να έλλειπε από την ιστορική υπερπαραγωγή ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ.


Υποδύθηκε τον Ιωσήφ στην τηλεοπτική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Κέρδισε αυτό το ρόλο, αφού προηγουμένως είχε κάνει την ταινία «Χρόνια της Φωτιάς» στις Κάννες το 1975, η οποία πήρε Χρυσό Φοίνικα.


«Με είχαν συστήσει αρκετά χρόνια νωρίτερα η Ειρήνη Παππά και ο Μιχάλης Κακογιάννης. Μάλιστα, μου ζήτησε το τηλέφωνό μου αργότερα, όταν έμαθα ότι θα γυρίσει τον Χριστό και επιδίωξα να τον δω, είπε «Ο Γιώργος Βογιατζής με κοντά μαλλιά!». «Οχ! Πάει ο ρόλος» σκέφτηκα. Τελικά, όχι μόνο με πήρε, αλλά με επέβαλε κιόλας, αν και οι παραγωγοί και οι χορηγοί ήθε­λαν Αγγλοσάξονα ηθοποιό.
Μάλιστα, στο πάρτι που έκανε σπίτι του πριν από τα γυρίσματα με ρώτησε με πόσα με έκλει­σαν. «25.000 δολάρια» του απάντησα. «Έχεις άσχετο ατζέντη» σχολίασε και με παρότρυνε να ζητήσω 150.000 δολάρια. Τελικά αμείφθηκα με τα τριπλά, αφού έκανα γυρίσματα για άλλους πέντε μήνες, επειδή άλλαξε τρεις φορές το 12χρονο Ιησού», εξήγησε.


Συνέχισε για τον Robert Powel(Ιησού): «Όταν τον είδα στα καμαρίνια, παραξενεύ­τηκα. Είχε σγουρά μαλ­λιά, μεγάλη μύτη, μάτι ξεβαμμένο. Του έκαναν μακιγιάζ για να τον αλλάξουν γιατί στην πραγματικότητα δεν είχε κανένα κοινό χαρακτηριστικό με τη μορφή του. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό που με ανησυχούσε. Έτσι, ρώτησα τον Τζεφιρέλι τι θα κάνει από τη στιγμή που ο Πάουελ δεν είχε πάρα πολύ καλή όραση, σχεδόν δεν έβλεπε χωρίς τα πολύ χοντρά γυαλιά του. Και ξαφνικά είδα το αποτέλεσμα όπως όλοι. Έναν άνθρωπο χωρίς γυαλιά με ένα βλέμμα απλανές και τα μάτια του να μην ανοιγοκλείνουν σε καμία σκηνή του έργου. Στα γυρί­σματα, όμως, έμεινα άφωνος. Νόμιζα ότι εί­ναι ο Χριστός στην πραγματικότητα. «Γι' αυτό τον επέλεξα» μου εκμυστηρεύτηκε ο Zeffirelli, «τα μάτια του δεν κλείνουν ποτέ, το βλέμμα του εί­ναι μονίμως στην ευθεία και έτσι έχω το βλέμμα του Χριστού».
Μετά από τον ρόλο του Ιωσήφ είχα αρκετές προτάσεις, ενώ έλαβα και πολλά γράμματα και προσκλήσεις από καλόγριες από όλα τα μοναστήρια της Ιταλίας»

Η ''κατάρα'' που στοιχειώνει όσους ηθοποιούς υποδύθηκαν τον Ιησού!

Ο λόγος, για την «κατάρα» που φαίνεται να ακολουθεί όσους ηθοποιούς υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό, μιας και οι περισσότεροι μετά το ρόλο αυτό όχι μόνο δεν έκαναν ποτέ ξανά καριέρα, αλλά τους συνέβησαν και πολλά τραγικά γεγονότα. Μερικοί έπαθαν διάφορα ατυχήματα, ενώ δεν έλειψαν κι αυτοί που έχασαν τη ζωή τους!
Αλέξης Γκόλφης
Ο Έλληνας ηθοποιός υποδύθηκε τον «Μανωλιό» στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη, «ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Μετά την ταινία, η ζωή του καταστράφηκε. Αρρώστησε, εθίστηκε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και βρέθηκε ρακένδυτος και νεκρός ένα κρύο απόγευμα τον Αύγουστο του 2015 στην πλατεία Κολιάτσου. Στο νεκροτομείο έμεινε έως τον Οκτώβριο, καθώς κανείς δεν τον αναζήτησε!

Τζιμ Καβίεζελ

Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Μελ Γκίμπσον, «Τα Πάθη του Χριστού», αλλά μάλλον το μετάνιωσε στην πορεία, καθώς αφότου αποδέχτηκε την πρόταση, τον χτύπησε δυο φορές κεραυνός, έπαθε εξάρθρωση ώμου καθώς κουβαλούσε τον κινηματογραφικό σταυρό, υπέφερε αργότερα από υποθερμία και τραυμάτισε σοβαρά το χέρι του.

Τζέφρι Χάντερ

Τραγική ήταν η μοίρα αυτού του ηθοποιού, ο οποίος ενσάρκωσε τον Ιησού στα 33 του χρόνια, στην ταινία«ο Βασιλεύς των Βασιλέων». Μετά το ρόλο αυτό, ο Hunter από πρώτο όνομα της υποκριτικής υποβιβάστηκε σε ηθοποιό Β΄κατηγορίας. Εννέα χρόνια μετά την ταινία παντρεύτηκε την αγαπημένη του, αλλά ο γάμος διαλύθηκε. Στη συνέχεια, έπαθε δυο εγκεφαλικά επεισόδια, και πέθανε σε ηλικία 42 ετών μέσα στο σπίτι του, από εγκεφαλική αιμορραγία. Επίσης δείτε Πότε ξεκινάει και σε ποιο κανάλι ξεξινάει ο Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ!

Γουίλεμ Νταφόε

Έπαιξε τον Ιησού στην ταινία «Ο τελευταίος πειρασμός», του Μάρτιν Σκορτσέζε. Ενώ τη γύριζε, τυφλώθηκε εντελώς από το ένα μάτι, έπειτα από αλλεργία που εμφάνισε. Μετά από χρόνια, και όταν πλέον η όραση του αποκαταστάθηκε, ο Νταφόε είπε πως είχε μεγάλο θράσος που τόλμησε να υποδυθεί τον Χριστό.

Γκράχαμ Τσάπμαν

O ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην κωμική παραβολή της Βίβλου, «H Zωή του Μπραϊαν», υποδυόμενος ένα βρέφος που γεννήθηκε στη διπλανή φάτνη από εκείνη του Ιησού Χριστού. Ο Τσάπμαν πέθανε σε ηλικία 48 ετών από καρκίνο.

Ρόμπερτ Γουίλσον

Μετά το ρόλο του ως Ιησού σε πολλές σειρές της δεκαετίας του ’50, δεν κατάφερε να παίξει πουθενά αλλού.

Ρόμπερτ Πάουελ

Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο ρόλο του Ιησού, τον οποίο ενσάρκωσε ο 73χρονος σήμερα ηθοποιός. O Πάουελ ήταν αυτός που υπέστη σε λιγότερο βαθμό από τους υπόλοιπους την «κατάρα», παρά το γεγονός ότι και η δική του καριέρα καταστράφηκε μετά από αυτόν το ρόλο, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα μετά το τέλος της. Ο ίδιος πάντως, λέει πως πίστεψε πραγματικά στον Χριστό, ακόμα κι αν δεν πηγαίνει εκκλησία τακτικά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share