Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νίκος Αλιάγας: Έκθεση φωτογραφίας στο Παρίσι!

Στον οίκο Christie’s!

13 Μαρτίου 2019 13:56
Νίκος Αλιάγας: Έκθεση φωτογραφίας στο Παρίσι!

Έργα του Νίκου Αλιάγα θα δουν όσοι έχουν την ευκαιρία στο Παρίσι στον οίκο Christie’s!

O οίκος Christie’s στη Γαλλία, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας στο Παρίσι με έργα του Νίκου Αλιάγα με τίτλο: «Kalos Kagathos».

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 16 Μαρτίου, πραγματοποιείται σήμερα σε ειδική εκδήλωση, δημοπρασία με τα έργα του διάσημου Ελληνογάλλου δημοσιογράφου, Νίκου Αλιάγα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και περιχώρων.

Ο Νίκος Αλιάγας, ο οποίος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία στο Radio France Internationale, στο Euronews και στη συνέχεια στο France 2, πριν ενταχθεί στην ομάδα του πρώτου καναλιού της γαλλικής τηλεόρασης, το TF1 και πρόσφατα στο Europe1, παράλληλα με την αγάπη του για την δημοσιογραφία διαθέτει ένα αυθεντικό πάθος για τη φωτογραφία, ήδη από τα πολύ νεανικά του χρόνια.

Ο Νίκος Αλιάγας δημιουργεί μέσω της φωτογραφίας, εστιάζοντας κυρίως στο θέμα της «δοκιμασίας του χρόνου» (l’épreuve du temps), η οποία αποτελεί και τον τίτλο του βιβλίου του που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις La Martinière.

Ο Νίκος Αλιάγας μέσα από το φακό του καταγράφει ουσιαστικά πρόσωπα, χέρια ή τοπία που σημαδεύονται από το πέρασμα του χρόνου. Μέσα από την επιλογή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, ο Νίκος Αλιάγας έχει τη δυνατότητα να παίξει με τις αντιθέσεις του φωτός και των σκιών, επιτρέποντας στον θεατή να διεισδύσει περισσότερο στο μυστήριο που προέρχεται από τα θέματά του.

Μιλώντας για την έκθεσή του, ο Νίκος Αλιάγας αναφέρει τα εξής: «Χαίρομαι πολύ και είναι μεγάλη μου τιμή να εκθέσω τη δουλειά μου ως φωτογράφος, στον οίκο Christie’s και να υποστηρίξω με την ευκαιρία αυτή την Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και περιχώρων κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Η Κοινότητα που αγαπώ πολύ, επιτελεί ένα σπουδαίο έργο για την προβολή της Ελλάδας στη Γαλλία και την προαγωγή των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, των δύο πολιτισμών μου. Στην καρδιά της έκθεσης «Καλός Καγαθός», 12 φωτογραφίες, μοναδικά έργα σε μεγάλο μέγεθος θα τεθούν σε δημοπρασία και θα επιτρέψουν έτσι στους λάτρεις της φωτογραφίας να αποκτήσουν μία από τις φωτογραφίες μου αλλά κυρίως να κάνουν μια καλή πράξη».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share