Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Πρίγκιπας Κάρολος: Οι κακές σχέσεις που έχει με τα αδέρφια του - Οι ζήλιες και οι κόντρες!

Μια ''αγαπημένη'' οικογένεια...

11 Μαρτίου 2019 18:26
Πρίγκιπας Κάρολος: Οι κακές σχέσεις που έχει με τα αδέρφια του - Οι ζήλιες και οι κόντρες!

Ο πρίγκιπας Κάρολος, πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και διάδοχος του θρόνου ανατράφηκε ως μελλοντικός κληρονόμος του στέμματος. Τι απέγινε, όμως, με τα δυο αδέλφια του που μεγάλωσαν απλά στη σκιά του;

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο απέκτησαν τέσσερα παιδιά: Τον πρίγκιπα Κάρολο, την πριγκίπισσα Αννα, τον πρίγκιπα Αντριου και τον πολύ μικρότερο πρίγκιπα Εντουαρντ.


Ο πρίγκιπας Άντριου της Αγγλίας πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου (μέχρι να γεννηθούν τα ανίψια του). Σύμφωνα με τον πρίγκιπα Κάρολο, αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Αντριου. Το άκρως αντίθετο.

Στο νέο ντοκιμαντέρ του Channel 5 του Τζέρεμι Πάξμαν, το οποίο αναφέρεται στα νεαρά χρόνια της ζωής των παιδιών της βασίλισσας Ελισάβετ, υποστηρίζεται πως ο πρίγκιπας Κάρολος σκεφτόταν πως ο μικρότερος αδερφός του, πρίγκιπας Αντριου, ήθελε να είναι «αυτός». Να είναι δηλαδή στη θέση του, διάδοχος του θρόνου.

Η αίσθηση αυτή, πάντως, για τον Αντριου είναι διάχυτη, όχι μόνο εντός της βασιλικής οικογένειας. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του Ρίτσαρντ Κέι της Daily Mail, όταν ρωτήθηκε για τον πρίγκιπα Αντριου και τη σχέση του με τον πρίγκιπα Κάρολο. Τον αποκάλεσε «το ανταλλακτικό».
Ο πρίγκιπας Άντριου πάντα ήθελε να είναι στη θέση του πρίγκιπα Καρόλου γιατί θα είναι ο επόμενος βασιλιάς

Μιλώντας για τα συναισθήματα του πρίγκιπα Καρόλου απέναντι στον αδερφό του, ο Κέι θυμάται ένα συμβάν από το παρελθόν και λέει: «Ο Κάρολος μου είχε πει: ‘Το πρόβλημα με τον αδερφό μου είναι πως θέλει να είναι εγώ’».

Κάρολος: δεν έχει καλές σχέσεις που έχει με τα αδέρφια του
Ο Κάρολος τον περιγράφει ως «εφεδρικό». Εδώ ο πρίγκιπας Άντριου με τις κόρες του, Βεατρίκη και Ευγενία

Ο Κέι στην συνέχεια μιλά για τον πρίγκιπα Άντριου λέγοντας πως βρίσκεται σε «περίεργη» θέση και εξηγεί: «Ο Άντριου ήταν πάντα ο εθελοντής. Για ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του ήταν πολύ σημαντικός. Ήταν το νούμερο δύο, ο δεύτερος γιος της βασίλισσας και αν συνέβαινε οτιδήποτε στον Κάρολο, ο Άντριου ήταν αυτός που θα αναλάμβανε».

Περιγράφοντας πώς ο πρίγκιπας Αντριου παραγκωνιζόταν όλο και περισσότερο, από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον πρίγκιπα Χάρι και στην συνέχεια τα παιδιά του Γουίλιαμ και έφτασε να είναι 7ος στη διαδοχή του θρόνου, ο Κέι τονίζει: «Προσωπικά δεν θα ευχόμουν να έχω τον ρόλο του εφεδρικού. Ωστόσο, είναι ένας ρόλος με μεγάλα προνόμια και με όχι πάρα πολλές ευθύνες».
Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας: η βασίλισσα Ελισάβετ, ο σύζυγός της, Φίλιππος και τα τέσσερα παιδιά τους, Κάρολος, Άντριου, Έντουαρντ και Άννα

Σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, όμως, φαίνεται ότι βρίσκεται το μικρότερο παιδί της οικογένειας της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Έντουαρντ, κόμης του Ουέσσεξ. Οπως υποστηρίζει η βιογράφος του, Ίγκριντ Στιούαρτ «ο Κάρολος είναι 16 χρόνια μεγαλύτερος από τον Έντουαρντ και τα δύο αδέρφια δεν ήταν ποτέ κοντά το ένα στο άλλο».

Πρίγκιπας Κάρολος: Οι κακές σχέσεις που έχει με τα αδέρφια του
Ο πρίγκιπας Κάρολος με τον αδερφό του, πρίγκιπα Άντριου σε νεότερη ηλικία

Μάλιστα, η βιογράφος του Αντριου ανακαλεί ένα περιστατικό από το παρελθόν και το περιγράφει για να δείξει τις όχι απλά δύσκολες αλλά και τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφών: «Ο Κάρολος τον Εντουαρντ τον έβλεπε μόνο το καλοκαίρι στις διακοπές στο Μπαλμόραλ. Ενα καλοκαίρι λοιπόν, ο πρίγκιπας Έντουαρντ πήγε στον επάνω όροφο και βρήκε τις παλιές κιλτ που είχε φυσικά το δικαίωμα να φοράει μόνο ο πρίγκιπας της Ουαλίας και σκέφτηκε ότι «είναι πολύ αστεία». Έτσι, έβαλε μία κιλτ και κατέβηκε κάτω για το δείπνο. Μόλις μπήκε στην τραπεζαρία ο Κάρολος έμεινε άναυδος και τον ρώτησε γιατί φόρεσε την κιλτ του. ''Εγώ μόνο έχω το δικαίωμα να φορά αυτή την κιλτ. Είναι μια κιλτ για τον πρίγκιπα της Ουαλίας. Ανέβα επάνω και βγάλ’ την’'', φέρεται να του είπε έντονα ο Κάρολος. Και ο άμοιρος Έντουαρντ, που ήταν πάντα πολύ ήρεμος αφού απάντησε απλά ένα εντάξει, ανέβηκε επάνω, έβγαλε την κιλτ και δεν αναφέρθηκε ποτέ ξανά στο περιστατικό αυτό».
Ο πρίγκιπας Άντριου με τον μικρότερο αδερφό του, πρίγκιπα Έντουαρντ

Πρίγκιπας Κάρολος: Οι κακές σχέσεις που έχει με τα αδέρφια του

Η βιογράφος του Εντουαρντ τον περιέγραψε ως το πιο απονωμένο άτομο στο παλάτι περιγράφοντας ένα ακόμη -πιο σοκαριστικό- περιστατικό: «Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Έντουαρντ ένιωθε μόνος. Μια χρονιά, στα γενέθλιά του, πήγε να πάρει το πρωινό του με την βασίλισσα και δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα. Δεν του έδωσαν ούτε μία κάρτα. Δεν ήξερε καν η βασίλισσα ότι ήταν τα γενέθλιά του».

Και ο Ρίτσαρντ Κέι με μια περιγραφή του από πηγή μέσα στο παλάτι ξεκαθάρισε ακόμη περισσότερο την εικόνα για τις δυσκολίες του πρίγκιπα Εντουαρντ στο παλάτι: «Οι βασιλικοί βοηθοί του μια φορά μου είπαν ότι το πρόβλημα με τον πρίγκιπα Έντουαρντ είναι πως δεν μπορεί ποτέ να αποφασίσει αν είναι η Αυτού Μεγαλειότητα ή ο Έντουαρντ Γουίνσδορ. Δεν μπορεί να πει αν είναι ένας από εμάς ή μέλος της βασιλικής οικογένειας».
Ο πρίγκιπας Έντουαρντ με την σύζυγό του

Δύσκολοι καιροί και για πρίγκιπες...

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share