Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κατερίνα Λέχου: Η μεγάλη αποκάλυψη για το παιδί της!

Για πρώτη φορά μίλησε ανοικτά!

27 Φεβρουαρίου 2019 15:20
Κατερίνα Λέχου: Η μεγάλη αποκάλυψη για το παιδί της!

Η Κατερίνα Λέχου μίλησε για την μητρότητα που δεν ήρθε, για τον σύντροφό της αλλά και τις δυσκολίες που βιώνουν οι γυναίκες στο χώρο του θεάματος.

Η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την μητρότητα που δεν ήρθε, για τον σύντροφό της αλλά και τις δυσκολίες που βιώνουν οι γυναίκες στο χώρο του θεάματος.

«Η ευθύνη του να είσαι γονιός επηρέασε σε απόλυτο, ίσως, βαθμό την επιλογή μου να μην κάνω παιδιά. Μου δημιούργησε μια τεράστια ευθύνη. Η μεγάλη μου αδελφή, με τα πέντε παιδιά, μου έλεγε ότι αν σκεφτείς πολύ σοβαρά το θέμα παιδί, δεν θα κάνεις ποτέ. Δεν ξέρω αν έκανα σωστά ή λάθος, αλλά έκανα αυτό που μου βγήκε. Στο πρόσωπο ενός παιδιού βλέπω πάντα την ελπίδα. Αλλά εκεί παρεμβαίνουν οι γονείς και μπορεί να σβήσουν αυτή την ελπίδα. Κι εγώ αναρωτιόμουν τι λάθη μπορεί να έκανα...

Με τον Μάνο συνεννοούμαστε ακόμα και με νοήματα. Είμαστε μαζί έντεκα χρόνια. Η πίστη μου στον Θεό με οδήγησε στον γάμο. Ηθελα να παντρευτώ για να έχω την ευλογία. Πιστεύω στο μυστήριο όχι στα χαρτιά. Ηθελα να πάρω μια ευλογία και μια δύναμη...

Εχω ανάγκη την πίστη. Δεν αμφισβητώ καθόλου τον Θεό. Αυτά τα πράγματα δεν προσπαθείς να τα εξηγήσεις, τα βιώνεις. Η θρησκεία είναι βιωματικό πράγμα. Το αισθάνεσαι. Η ανάγκη μου είναι βαθειά, παιδιώθεν, εγγενής. Οχι δεν μου φορέθηκε η πίστη από την οικογένεια. Ετσι νοιώθω μέσα μου. Η πίστη είναι και έρωτας, άσβεστος».

Είναι και στην Ελλάδα τα πράγματα όσο σκληρά είναι στο Χόλιγουντ;

«Είμαστε μια μικρή αγορά που δεν μπορεί να συγκριθεί με το Χόλιγουντ. Σε κάθε επάγγελμα οι γυναίκες δίνουν αγώνα για να κερδίσουν τον χώρο τους γιατί ζούμε σε ανδροκρατούμενη κοινωνία. Στην καριέρα μου δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι έπρεπε να κάνα) τέτοιες ουσίες για να φτάσω κάπου. Ας πάρουμε για παράδειγμα την παράσταση. Δεν θεωρώ ότι ο Στέλιος Μάινας ως άντρας απολαμβάνει μεγαλύτερο σεβασμό ή έχει περισσότερα δικαιώματα. Ξέρετε, το διακύβευμα είναι πάντα τα χρήματα και η εξουσία».

Σίγουρα, όμως, και η ελληνική αγορά θέλει τις γυναίκες αψεγάδιαστες σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται.

«Ναι, αυτό, ίσως, είναι κοινό με τη χολιγουντιανή αγορά. Ένας άντρας 55άρης με κοιλιά και φαλάκρα μπορεί να παίζει τον εραστή ενώ μια 45άρα δεν έχει αυτή την πολυτέλεια στον χώρο μας. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Μπορείς να επιβάλεις τα δικά σου θέλω, ακόμη και να σπάσεις τα στερεότυπα. Έχουμε δει τη Μέριλ Στριπ και την Ελεν Μίρεν να το καταφέρνουν εξαιρετικά. Προσέχω και σέβομαι τον εαυτό μου σίγουρα. Δεν ξέρω αν έχω χάσει ρόλο επειδή δεν ήμουν αρκετά ζουμερή, με καμπύλες ή επειδή με θεώρησαν «μεγάλη». Δεν με ενδιαφέρει, ειλικρινά, να το γνωρίζω. Αν σε κρίνει κανείς μόνο επιφανειακά είναι δικό του θέμα. Με αφορά καθημερινά, πριν κοιμηθώ, να ρωτάω τον εαυτό μου αν θέλω πραγματικά να το κάνω αυτό. Είναι μια απλή ερώτηση που σου αποδεικνύει τι πραγματικά σε αφορά και σε κάνει ευτυχισμένη».



 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share