Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σάλος με τον TUS: «Μέγας Αλέξανδρος» με κόκες και «χαρέμι»!

Ο TUS προκαλεί το εθνικό αίσθημα σε κρίσιμη περίοδο!

8 Φεβρουαρίου 2019 12:58
Σάλος με τον TUS: «Μέγας Αλέξανδρος» με κόκες και «χαρέμι»!

Οργή για το προκλητικό τραγούδι του Tus, που συνδέει τον Μέγα Αλέξανδρο με την κοκαΐνη! Ο γνωστός ράπερ, που έχει απασχολήσει πολλές φορές τη δημοσιότητα με αρνητικό τρόπο λόγω των τραγουδιών του και των βιντεοκλίπ που τα συνοδεύουν, αυτή τη φορά το... τερμάτισε, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον Μακεδόνα στρατηλάτη σε μια ντροπιαστική οπτικοποίηση του νέου του single «Alexander the Great».

Προκαλώντας έντονα το εθνικό αίσθημα σε μια ευαίσθητη εποχή, λίγες μόνο ημέρες μετά την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, ο εκκεντρικός μουσικός ακροβατεί επικίνδυνα μεταξύ διαμαρτυρίας, σάτιρας και ύβρεως. Στις σκηνές του βιντεοκλίπ βλέπουμε τον ίδιο ως Μέγα Αλέξανδρο με χρυσό δάφνινο στεφάνι, λευκή αρχαιοελληνική χλαμύδα και κόκκινη βασιλική μπέρτα να περιβάλλεται από θηλυκές αιθέριες υπάρξεις που τον χαϊδεύουν.

Στιγμιότυπο από το νέο βιντεοκλίπ του τραγουδιστή

Οι ίδιες χαριεντίζονται και μεταξύ τους μέσα σε ένα τζακούζι και χύνουν κρασιά η μία στην άλλη σαν να έχουν ξεπηδήσει από διονυσιακό όργιο. Πλάνα με οπίσθια που λικνίζονται αισθησιακά, ουκ ολίγα, ο πρωταγωνιστής σε άσεμνες κινήσεις με τα δάχτυλά του προς την κάμερα και μέσα σε όλα και ένα χαριτωμένο σκυλάκι (με στέμμα και μπέρτα κι αυτό!) να χασμουριέται.

Αισχρολογία

Στο βίντεο υπάρχει, επίσης, ένα εξοργιστικό πλάνο, όπου ο Tus κρατάει έναν δίσκο, πάνω στον οποίο έχει σχηματίσει με κοκαΐνη το αστέρι της Βεργίνας. «Alexander the Great, cocaine my play (σ.σ.: «η κοκαΐνη είναι το παιχνίδι μου») τραγουδά ο «Μέγας Αλέξανδρος» στο εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο κομμάτι, πιάνοντας μάλιστα και τη μύτη του σε κάθε αναφορά του στη ναρκωτική ουσία. Στα γεμάτα σύγχυση λέξεων και εννοιών κουπλέ του τραγουδιού η αισχρολογία έχει την τιμητική της, όπως συνηθίζει άλλωστε ο καλλιτέχνης, με κυρίαρχο μήνυμα την υπεροχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, δοσμένο ωστόσο με εσφαλμένο τρόπο. Χαρακτηριστικός είναι ο στίχος που αναφέρει: «Η Μακεδονία είναι ελληνική, γλείψτε μου το κ@@@ί». Παρ’ όλα αυτά, το βίντεο βρίσκεται ήδη στη θέση 19 στις τάσεις του YouTube και στα σχόλια υπάρχουν και ορισμένοι που τον συγχαίρουν θερμά για τα «κότσια» του να γράψει ένα τόσο προκλητικό τραγούδι για τη Μακεδονία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκκεντρικός καλλιτέχνης προκαλεί. Λίγα χρόνια πριν είχε κυκλοφορήσει το «Βουλγάρες», ένα τραγούδι-ωδή στο trafficking γυναικών, προκαλώντας την οργή όλων και την επέμβαση ακόμα και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. Επίσης, πριν από λίγο καιρό, στις αρχές Δεκεμβρίου, έβγαλε το «Ριζάι», έναν ύμνο στον σεσημασμένο κακοποιό και στις άνομες πράξεις του, όπως η απόδρασή του με ελικόπτερο από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ασεμνη χειρονομία του ράπερ

Τώρα, βέβαια, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα... Με το Μακεδονικό να πονά ακόμα την περηφάνια μας λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Tus βρήκε νέο λόγο και κίνητρο να προκαλέσει σε εντελώς ακατάλληλη στιγμή και με απαράδεκτο τρόπο...

Δείτε το βιντεοκλίπ στο Athensmagazine.gr:

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share