Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θύμα απατεώνων έπεσε ο Λευτέρης Πανταζής!

Του έφαγαν λεφτά!

5 Οκτωβρίου 2018 16:59
Θύμα απατεώνων έπεσε ο Λευτέρης Πανταζής!

Συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, δύο άτομα, εκ των οποίων ένας 61χρονος Έλληνας και μία 39χρονη Κενυάτισσα συνεργός, για απάτες σε βάρος πολιτών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους, συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες και με το πρόσχημα αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, τους έπειθαν να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Επιπρόσθετα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Περαιτέρω, για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, παραδίδοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, περιέχον υποτίθεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Όταν τα θύματα αντιλαμβάνονταν την απάτη σε βάρος τους, απασφάλιζαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το "σ' αγαπώ" της Ειρήνης Λαγούδη στον γιατρό πριν εκείνος δώσει εντολή να την σκοτώσουν!

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις στην Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στις 135.000 ευρώ.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής και μία ευκατάστατη ηλικιωμένη γυναίκα. Ο πρώτος μάλιστα που κατάλαβε την απάτη ήταν ο ίδιος ο γνωστός τραγουδιστής που προχώρησε και στην πρώτη καταγγελία.

Ο απατεώνας που του είχε εμφανιστεί ως δήθεν επιχειρηματίας και επενδυτής τον έπεισε να του δώσει 60.000 ευρώ για φιλανθρωπίες, τα οποία θα τα έκλεινε μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο, μαζί με δήθεν δικά του χρήματα και άλλων και θα τα παρέδιδε σε ιδρύματα, ενώ μέρος των χρημάτων θα το επένδυε δήθεν σε μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα για να γίνει πιο πειστικός είπε στον τραγουδιστή να κρατήσει το χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του σαν εγγύηση. Όταν όμως ο απατεώνας εξαφανίστηκε, ο τραγουδιστής άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και είδε πως αντί για δεσμίδες με χρήματα είχε δεσμίδες με αποκόμματα εφημερίδων και αμέσως ενημέρωσε τις Αρχές για την απάτη.

Στην κατοχή των συλληφθέντων καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκυος η Υβόννη Μπόσνιακ; Η χθεσινή εμφάνιση με τον Αντώνη Ρέμο που "φούντωσε" τις φήμες!

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία, απόδραση κρατουμένου, για ασέλγειες και απόπειρα βιασμού.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share