Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πασίγνωστος ηθοποιός έχει σώσει 6.000 παιδιά από trafficking!

O λόγος για τον...

5 Ιουνίου 2018 15:32
Πασίγνωστος ηθοποιός έχει σώσει 6.000 παιδιά από trafficking!

Η οργάνωση Thorn που ίδρυσε ο Άστον Κούτσερ μαζί με την πρώην σύζυγό του Ντέμι Μουρ το 2008 χωρίς αυτοπροβολή, αθόρυβα και σεμνά σώζει χιλιάδες παιδιά από το οργανωμένο έγκλημα.

Ο ηθοποιός μπορεί να έχει γίνει γνωστός από τους τηλεοπτικούς του ρόλους σε σειρές όπως Dude, Where’s the Car, το The Butterfly Effect και Two and a Half Men, αλλά έχει ιδιαίτερα επιτυχημένη δράση και μακριά από τις κάμερες.

Μάλιστα η δραστηριότητά του για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας ανθρώπων (trafficking) είναι αυτή που αξίζει τον μεγαλύτερο έπαινο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παίκτης του Survivor γυμνός στην ελληνική τηλεόραση! (video)

H οργάνωση Thorn είναι υπεύθυνη για τη διάσωση 6.000 θυμάτων εμπορίας ανθρώπων σε ένα μόνο έτος και πιθανότατα αυτό δεν είναι καθόλου γνωστό.

Η οργάνωση έχει συστήσει μία τεχνολογική ομάδα κρούσης που δημιουργεί διαδικτυακά εργαλεία ώστε να σταματήσει το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης εντοπίζοντας τους ενόχους. Στο σύστημα αυτό συμμετέχουν 25 εταιρείες, όπως η Google, η Amazon, η Microsoft, το Facebook, το Twitter κι άλλες πολλές.

Μιλώντας για το θέμα το 2016, ο Κούτσερ δήλωσε: «Βασικά, η αγορά και το εμπόριο ανθρώπων συμβαίνει πλέον στο διαδίκτυο, όπως όλα τα άλλα τώρα και έτσι δημιουργούμε ψηφιακά εργαλεία για να πολεμήσουμε εναντίον της».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης χάρη στις προσπάθειες και τα διαδικτυακά εργαλεία από τον Σεπτέμβριο του 2016 ταυτοποιήθηκαν 18.119 θύματα, 5.791 παιδιά και 6.553 διακινητές.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share