Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

Διάσημος φωτογράφος μόδας κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση!

14 Ιανουαρίου 2018 13:11
Διάσημος φωτογράφος μόδας κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση!

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες

Οδιάσημος φωτογράφος μόδας Mario Testino κατηγορείται από δεκατρείς άνδρες μοντέλα και βοηθούς του για σεξουαλική παρενόχληση σύμφωνα με νέο δημοσίευμα των New York Times. Ο Testino είναι αγαπημένος φωτογράφος μεγάλων τίτλων περιοδικών και luxury οίκων, καθώς και φωτογράφος της βασιλικής οικογένειας. Εχει υπογράψει γνωστά πορτρέτα διασημοτήτων, όπως η επίσημη φωτογραφία των αρραβώνων του πρίγκιπα William και της Κate Middleton, καθώς και μία σειρά φωτογραφιών της πριγκίπισας Νταϊάνα το 1997, που δημοσιεύθηκαν στο Vanity Fair.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Survivor 2: Έκλεισαν! Ο Τούρκος παραγωγός μας παρουσιάζει την τελική ομάδα των Διάσημων! (video)

Πολλά μοντέλα, ανάμεσά τους και από τα διασημότερα, καθώς και πρώην συνεργάτες του, κατηγορούν τον φωτογράφο για ανήθικες προτάσεις ή για προσπάθεια σεξουαλικής συνεύρεσης, αλλά κανείς από τους καταγγέλλοντες δεν ενέδωσε.

«Είναι ένα σεξουαλικό αρπακτικό», λέει ο Ryan Locke, βεντέτα του μόντελινγκ στο τέλος της δεκαετίας του ΄90. Διηγείται ότι κατά τη διάρκεια μίας φωτογράφισης, ο Testino ζήτησε από ολόκληρο το συνεργείο να βγει από το δωμάτιο για να βρεθεί μόνος μαζί του και στη συνέχεια του ρίχτηκε. «Είμαι το κορίτσι, είσαι το αγόρι», είπε ο φωτογράφος, σύμφωνα με τον Locke, ο οποίος εξήγησε ότι τον παραμέρισε και έφυγε από τον χώρο.

Ενας πρώην βοηθός του φωτογράφου, ο Hugo Tillman, λέει ότι έζησε μία παρόμοια εμπειρία, ενώ ένας άλλος, οRoman Barrett, βεβαιώνει ότι ο Μario Testino αυνανίστηκε μπροστά του. «Η σεξουαλική παρενόχληση ήταν μία διαρκής πραγματικότητα», λέει.


Ο Mario Testino, μέσω των δικηγόρων του, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, λέγοντας ότι «οι πηγές δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες». Οι νέες αυτές καταγγελίες αφορούν και τον φωτογράφο Bruce Weber κατά του οποίου διατυπώθηκαν κατηγορίες και στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Είμαι εντελώς σοκαρισμένος και λυπημένος από τις εξωφρενικές κατηγορίες εναντίον μου, που αρνούμαι κατηγορηματικά», δήλωσε ο Weber.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Παντρεύτηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος! Αυτός είναι ο σύντροφός του!

.Το κίνημα #MeToo δεν έχει κατακλύσει μόνο την ψυχαγωγία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την πολιτική, η αναμέτρηση έχει έρθει και για τη βιομηχανία της μόδας. Ο φωτογράφος Terry Richardson, κατηγορούμενος για παρενόχληση και επίθεση σε γυναίκες μοντέλα, τέθηκε σε μαύρη λίστα από τους Condé Nast, Hearst και fashion labels όπως Valentino και Bulgari. Η μόδα δεν πρέπει να ξεφεύγει από τη συζήτηση – ειδικά όταν τα μοντέλα τείνουν να είναι ευάλωτα σε αρπακτικά ζώα στη βιομηχανία.

Πηγή:Marie Claire

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share