Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιος διάσημος δημοσιογράφος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση; (Photo)

21 Νοεμβρίου 2017 09:18
Ποιος διάσημος δημοσιογράφος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση; (Photo)

Ο διάσημος δημοσιογράφος της εφημερίδας New York Times, διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο, Γκλεν Θρας τέθηκε σε διαθεσιμότητα αφού πολλές γυναίκες τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου.

Αφού στα τέλη του 2016 πήρε μεταγραφή από τον ιστότοπο Politicoστους New York Times, ο Γκλεν Θρας θεωρείται πλέον ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του πολιτικού ρεπορτάζ στις ΗΠΑ.

Μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, οι πρωταγωνιστές της εκπομπής “Saturday Night Live” του NBC τον επικαλέστηκαν σε πολλά από τα σκετσάκια τους, όπου ο «Γκλεν Θρας» (τον οποίο υποδυόταν ο Μπόμπι Μόινιχαν) ερχόταν αντιμέτωπος με την ηθοποιό Μελίσα Μακάρθι, η οποία ενσάρκωνε τον πρώην εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - trailer: Η άβολη στιγμή στιγμής της ψηφοφορίας και τα καρφιά του Πίντζη για τις λυκοφιλίες στους Ωκεανούς! (video)

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο Vox, η δημοσιογράφος Λόρα Μακγκάν αφηγείται πώς, πριν από πέντε χρόνια, σε ένα μπαρ, ο Γκλεν Θρας έβαλε το χέρι του στον μηρό της και τη φίλησε,χωρίς εκείνη να συναινέσει.

Άλλες τρεις γυναίκες κατήγγειλαν ότι βίωσαν παρόμοιες εμπειρίες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δημοσιογράφος με το χαρακτηριστικό καπέλο του που δεν αποχωρίζεται στιγμή, τις θώπευσε ή τις φίλησε.

«Η καθεμία από αυτές τις γυναίκες μου περιέγραψε τα διαφορετικά συναισθήματα που βίωσε κατά τη διάρκεια αυτών των εμπειριών: πανικό, κακοποίηση, ντροπή, αναστάτωση» έγραψε η Λόρα Μακγκάν.

«Ήμουν, και είμαι, θυμωμένη» σημείωσε αναφερόμενη στη δική της εμπειρία.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, επρόκειτο για νεαρές δημοσιογράφους ηλικίας περίπου 20 ετών. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο, όπως λέει το άρθρο, όπου το φερόμενο θύμα του ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντοπίστηκε και 21ος νεκρός στην Μάνδρα! Τραγωδία δίχως τέλος

Ό,τι συνέβη τον Ιούνιο «άλλαξε τη ζωή μου» εξήγησε ο δημοσιογράφος των New York Times. «Αυτή η γυναίκα κλονίστηκε από τη συμπεριφορά μου και λυπάμαι γι αυτό».

«Εδώ και πολλά χρόνια, αντιδρούσα σε μια σειρά προσωπικών κρίσεων και κρίσεων υγείας πίνοντας πολύ» συνέχισε. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έκανα πράγματα για τα οποία ντρέπομαι».

«Δεν πίνω πλέον, από την 15η Ιουνίου του 2017. Ξεκίνησα πάλι ψυχοθεραπεία και σύντομα θα ξεκινήσω θεραπεία για την αντιμετώπιση του αλκοολισμού» διαβεβαίωσε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας: Ποιοι δρόμοι έχουν αυξημένη κίνηση;

«Εργάζομαι σκληρά προσπαθώντας να διορθώσω τις ζημιές που προκάλεσα».

Για τους New York Times, αυτές οι καταγγελίες είναι «πολύ ανησυχητικές» και δεν αντιπροσωπεύουν «τα πρότυπα και τις αξίες» της εφημερίδας, εξηγεί ο όμιλος σε μια δήλωση που εστάλη από την εκπρόσωπο τύπου του.

Η διεύθυνση της εφημερίδας επισημαίνει ότι, εν αναμονή των συμπερασμάτων της εσωτερικής έρευνας που διεξάγεται, ο Γκλεν Θραςπαύθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share