Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Γιάννης Πλούταρχος: Η απόφαση του δικαστηρίου για τα 7 εκατομμύρια ευρώ που του ζητά η εφορία!

30 Οκτωβρίου 2017 18:40
Γιάννης Πλούταρχος: Η απόφαση του δικαστηρίου για τα 7 εκατομμύρια ευρώ που του ζητά η εφορία!

Κατηγορούμενος στο Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας βρέθηκε ο Γιάννης Πλούταρχος, που, όπως σας έχουμε ενημερώσει, καλείται να πληρώσει 7 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο, έπειτα από έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου).

Ο τραγουδιστής κατηγορείται για χρέη στο Δημόσιο και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, «όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στη Φορολογική Διοίκηση χρέη προς το Δημόσιο, τα Nομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών, εφόσον το συνολικό χρέος υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ».


Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έγινε αναλυτική εξέταση του πίνακα χρεών του τραγουδιστή προς το Δημόσιο, με τις εγγραφές να είναι για ποσά ύψους 588.000, 1.292.000, 1.777.0000, 76.154, 284.318, 22.000, 35.580 και 67.583 ευρώ.

Μέσω της συνηγόρου του, ο Γιάννης ζήτησε αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να εκδοθεί απόφαση επί αναίρεσης που έχει κάνει στο Διοικητικό Δικαστήριο. Το αίτημα έγινε δεκτό και το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναβολή για τον Μάρτιο του 2018.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τατουάζ": Κόβεται ή όχι η αγαπημένη σειρά; Η μεγάλη απόφαση του Alpha!

Θυμίζουμε πως η υπόθεση ξεκίνησε το 2013, όταν το ΣΔΟΕ έκανε έρευνα στα οικονομικά του Γιάννη Πλούταρχου και της συζύγου του, Μαρίας, με τον φάκελο να διαβιβάζεται στο ΚΕΦΟΜΕΠ. Οι ελεγκτές, που «ξεσκόνισαν» τις φορολογικές δηλώσεις του ζευγαριού από το 2001 μέχρι το 2011, εντόπισαν «θολά» σημεία, για τα οποία το ζευγάρι κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις. Ωστόσο, επειδή προέκυψαν σημαντικές διαφορές από τη διασταύρωση φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασμών, το ΚΕΦΟΜΕΠ προχώρησε σε εξωλογιστικό προσδιορισμό, καταλογίζοντας «καμπάνα» 7 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έγινε αφορμή για να ξεκινήσει ένας δικαστικός μαραθώνιος για τον τραγουδιστή, που υποστηρίζει ότι πρόκειται για υπερβολή της φορολογικής Αρχής.

Πηγή:People.greece

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share