Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θυμάστε τον Denis Pettiaux, τον διαιτητή από τα "Παιχνίδια χωρίς σύνορα"; Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε πως είναι σήμερα

5 Οκτωβρίου 2017 14:59
Θυμάστε τον Denis Pettiaux, τον διαιτητή από τα

Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα (Jeux Sans Frontières - JSF) ήταν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU), το οποίο ξεκίνησε το 1965 ως η διεθνής εκδοχή του γαλλικού προγράμματος Intervilles. Η ιδέα ανήκε στον Στρατηγό Σαρλ ντε Γκωλ και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στα τηλεοπτικά: Παράτησε την Μενεγάκη και συμφώνησε με τον ΣΚΑΙ!

Σε κάθε εκπομπή, διορίζονταν παρουσιαστές-εκπρόσωποι από κάθε κρατική τηλεόραση χώρας, η οποία συμμετείχε. Επιπλέον, υπήρχαν και κεντρικοί παρουσιαστές, από την κρατική τηλεόραση της χώρας, που φιλοξενούσε την διοργάνωση. Ρόλος τους ήταν η εξήγηση και η περιγραφή κάθε παιχνιδιού στη γλώσσα ή τις γλώσσες κάθε χώρας.

Κάθε χώρα, επίσης, έστελνε και έναν κριτή, ο οποίος επέβλεπε σε κάθε εκπομπή μια ομάδα, φυσικά όχι της δικής του χώρας αλλά πάντα την ίδια ομάδα από την αρχή έως το τέλος του επεισοδίου. Εκτός από τους κριτές της κάθε χώρας, υπήρχε και ο επικεφαλής των κριτών. Τα τελευταία χρόνια επικεφαλής ήταν ο ακροβάτης Denis Pettiaux από το Βέλγιο, το οποίο δεν συμμετείχε τότε στα ΠΧΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - διαρροή: Αυτό είναι το σημερινό αγώνισμα και το τρομερό έπαθλο! Δείτε φωτογραφίες

Θυμάστε όμως τον Denis Pettiaux, τον διαιτητή από τα Παιχνίδια χωρίς σύνορα; Το Athensmagazine.gr έψαξε και σας βρήκε πως είναι σήμερα! Πραγματικά αποκλείεται να τον γνωρίζατε!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share