Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επώνυμοι... ψάρακες! Διάσημοι Έλληνες και οι σπάνιες φωτογραφίες από την στρατιωτική τους θητεία!

14 Αυγούστου 2017 16:38
Επώνυμοι... ψάρακες! Διάσημοι Έλληνες και οι σπάνιες φωτογραφίες από την στρατιωτική τους θητεία!

Είσαι και εσύ από εκείνα τα κορίτσια που δεν αντέχουν τις ιστορίες από το στρατό που διηγούνται οι άντρες; Τότε μπορείς να αποχωρήσεις, μιας και στο σημερινό «Throwback Thursday» οι διάσημοι Έλληνες θυμούνται πώς πέρασαν σαν φαντάροι. Βρήκαμε τα story τους σε ρεπορτάζ του περιοδικού «Nitro» από το 1999 που υπογράφει η Μίνα Μπιράκου και ο Νίκος Γεωργιάδης.

Voila!

Μπορεί η στρατιωτική θητεία να θεωρείται από τα «αναγκαία κακά» της ζωής ενός άνδρα, αλλά, αν μη τι άλλο, μας προμηθεύει με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, που συνήθως συνοδεύονται από ατελείωτες περιγραφές και ιστορίες χωρίς τέλος (και τελεία).

Χρήστος Αντωνιάδης: Την εποχή που τον κάλεσαν στο στρατό, ο Χρήστος τραγουδούσε στο Romeo. Στη θητεία του δεν στάθηκε και τόσο τυχερός, μιας και ο λοχαγός του μάλλον δεν ήταν ιδιαίτερα φιλόμουσος, αφού εξάσκησε το αγαπημένο του άθλημα «Κάτσε – κάτσε, Σήκω – σήκω». Παρά τις αντιξοότητες όμως, ο Χρήστος κατάφερε να φτάσει μέχρι το βαθμό του υπαξιωματικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όνομα «βόμβα» στο Survivor 2 - Η καλλονή που σίγουρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο παιχνίδι!

Χρήστος Φερεντίνος: Εν μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου, του προέκυψε και ένα Μεσολόγγι, όπου παρουσιάστηκε στο Πεζικό. Κατάφερε φυσικά να αναστατώσει τη χακί μονοτονία, βάζοντας μία αδιάκριτη κάμερα στις – άνευ πόρτας – τουαλέτες και meeting point των λουφαδόρων. Επίσης, συμμετείχε σε ένα εναλλακτικό boy band, εκτελώντας ένα παλιό ρεμπέτικο σε μια γιορτή με αποκαρδιωτικά αποτελέσματα, αφού μάλλον η περίσταση απαιτούσε κάτι πιο εθνικοπατριωτικό.

Νίκος Ευαγγελάτος: Μία αληθινά πρωτότυπη στρατιωτική θητεία. Η προπαίδευση, όπως επίσης και η βασική του εκπαίδευση, έγιναν στα πλατό του Σκαι. Χάρη στην ειδική για τους anchor men ρύθμιση, χαιρετούσε στρατιωτικά τους φανατικούς τηλεθεατές του, δυστυχώς χωρίς τη στολή του (πράγμα που θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, στιλιστικά τουλάχιστον).

Γιώργος Ντάβλας: Το πρώτο ταλέντο του πάντα – μες – στην –καλή – χαρά Γιώργου Ντάβλα είναι οι δημόσιες σχέσεις. Το δεύτερο είναι το τραγούδι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε δεόντως στην Αεροπορία, όπου υπηρέτησε. Μάλιστα είχε τραγουδήσει και με τα Παιδιά από την Πάτρα. Όταν δεν τραγουδούσε, διόρθωνε τα τεστ ψυχολογίας στα οποία υποβάλλονται οι wannabe αξιωματικοί.

Γιώργος Σιγάλας: Η θητεία του Γιώργου ήταν αυτό που αποκαλούμε «light». Εμφανίστηκε στο Ναυτικό, τραβήχτηκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες και στη συνέχεια τον άφησαν να ασχοληθεί με αυτό στο οποίο είναι σαφώς πιο χρήσιμος στη μητέρα πατρίδα: να παίζει μπάσκετ και να υπενθυμίζει σε πολλούς και διάφορους ότι Greeks do it better!

Φώτης Γιαννιώτης: Ο Φώτης πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του στην πλατεία Συντάγματος ως τσολιάς – λόγω ύψους και σωματικής διάπλασης – με λίγες ώρες απασχόλησης και καθημερινές εξόδους. Ενίοτε δε, είχε και τα τυχερά του: Η πιο αξέχαστη εμπειρία ήταν όταν βρέθηκε με τους υπόλοιπους τσολιάδες στη Νέα Υόρκη για να παρελάσει στην 5th Avenue.

Αίας Μανθόπουλος: Ο μοναδικός που μας δήλωσε ότι πέρασε τόσο καλά στο Ναυτικό που θα ξαναυπηρετούσε ευχαρίστως. Ακόμα θυμάται με τρόμο τη βόλτα με υποβρύχιο, όπου συνειδητοποίησε ότι υποφέρει από κλειστοφοβία. Οι νυχτερινές κοπάνες από το στρατόπεδο ήταν συνηθισμένο φαινόμενο, ένα βράδυ όμως τον ανακάλυψαν να επιστρέφει μεθυσμένος από το κέντρο που τραγουδούσε η Αρβανιτάκη και έφαγε ένα μήνα φυλακή.

Πέτρος Ίμβριος: Το απειλητικό «θα σε στείλω στον Έβρο» στην περίπτωση του Πέτρου Ίμβριου ήταν απλώς η πραγματικότητα. Τραγουδούσε και διοργάνωνε τις γιορτές του τάγματος με αντάλλαγμα τιμητικές εξόδους. Αυτό που θα θυμούνται τόσο ο ίδιος όσο και οι ανώτεροί του είναι μία όχι και τόσο focused ριπή με ΜΑΚ με αντιαεροπορικά βλήματα, όπου μαζί με το στόχο γάζωσε και ολόκληρη την πλαγιά που τον φιλοξενούσε.

Σάκης Ρουβάς: Το απόλυτο teenage pop idol της ελληνικής πραγματικότητας αναγκάστηκε για ένα διάστημα να διακόψει τις επί πίστας εμφανίσεις του και να φορέσει τα χακί (τα οποία ομολογουμένως του πήγαιναν). Τα ψυχολογικά προβλήματα που του προκάλεσε ο στρατός έγιναν ένα υπέροχο σίριαλ στα παράθυρα του Σκάι, όπου οι μοναδικοί δραματικοί μονόλογοι του Ηλία Ψινάκη και της μητέρας Ρουβά, αν έπεφταν στην αντίληψη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, σίγουρα θα έπαιρναν δικαιωματικά Όσκαρ.

Φώτης Σεργουλόπουλος: Όταν ο Φώτης υπηρέτησε στο Ναυτικό δεν είχε ακόμη «Κάτσει Καλά». Σε απλά ελληνικά, δεν ανήκε ακόμη στο group των «επωνύμων» και δεν είχε την ιδιαίτερη μεταχείριση που αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της θητείας του έχασε πέντε κιλά, για να πάρει στη συνέχεια άλλα δέκα. Γνώρισε συγκλονιστικούς ανθρώπους, τους οποίους δεν θα συναντούσε ποτέ αν δεν είχε πάει στο στρατό. Είχε δε τόσο ελεύθερο χρόνο που όταν άπλωνε τα πλυμένα ρούχα του, καθόταν δίπλα και περίμενε να στεγνώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διάσημοι Έλληνες που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της εξάρτησης και δεν ντράπηκαν να το πουν δημόσια!

Μάκης Πουνέντης: Όπου γάμος και χαρά, ο Μάκης πρώτος. Τα δελτία τύπου με τις δραστηριότητές του στο στρατό ήταν αρκετά για να φτιάξουν ένα άλμπουμ με τίτλο «Είμαι ο Μάκης και περνάω καλά». Και μαζί του βέβαια και σύσσωμο το σώμα στρατού, αφού όλες οι γνωριμίες του παρήλασαν θριαμβευτικά από τη Γιορτή του Ναύτη. Η Έφη Σαρρή, η Άντζελα Δημητρίου και άλλοι αστέρες του πενταγράμμου δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στα στρατευμένα νιάτα.

Δείτε τις φωτογραφίες τους στην gallery του Athensmagazine

Πηγή: followme.gr

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share