Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Διάσημοι τραγουδιστές με διαφορετική καταγωγή που κάνουν καριέρα στην χώρα μας αλλά βίωσαν τον... ρατσισμό!

16 Ιουνίου 2017 13:23
Διάσημοι τραγουδιστές με διαφορετική καταγωγή που κάνουν καριέρα στην χώρα μας αλλά βίωσαν τον... ρατσισμό!

Ποιοί είναι οι Αλβανοί και όχι μόνο συνάδελφοι της Ελένης Φουρέιρα που τόλμησαν να παραδεχτούν την διαφορετικότητα τους και πως πλήρωσαν το τίμημα;

«Δεν ντρέπομαι για την Αλβανική καταγωγή μου» δηλώνει πασίγνωστος τραγουδιστής της νεολαίας σε αντίθεση με αυτούς που δήλωσαν την καταγωγή τους και τους «εξολόθρευσε» το ελληνικό σύστημα. Τα παραδείγματα είναι πολλά όπως και οι μαρτυρίες ανάλογα. Τελικά είναι προτιμότερο να λες απο που κατάγεσαι ή να το κρύβεις; Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ποια θα είναι τελική τετράδα στον ημιτελικό; Η απίστευτη ανατροπή και η αποχώρηση του... Κωνσταντίνου Βασάλου!

Shaya: «Βίωσα το ρατσισμό στο πετσί μου στην Ελλάδα»

Η Μαριάννα ή αλλιώς Shaya γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 1982 με πολύπλευρη καταγωγή. Η μήτερα της κατάγεται απο Βενεζουέλα, εξού και το σοκολατένιο χρώμα της, ο πατέρας της απο Δανία. Η Shaya ξεκίνησε απο την Στοκχόλμη της Σουηδίας και στη συνέχεια αναζήτησε την καρίερα της στην όμορφη Θεσσαλονίκη, εκεί δούλευε ως show woman στα Μαμούνια live οπου η καριέρα της είχε ήδη ξεκινήσει με το τραγούδι «»Release me». Πόσο όμως επηρέασε την καριερα της η διαφορετικότητα της; Μην διστάζοντας να αποκαλύψει πως ναι βίωσε το ρατσιμό στο πετσί της.

«Είναι γενικά θέμα ελληνικής νοοτροπίας αυτό. Όσο θυμάμαι από τη Δανία και τη Σουηδία που έζησα, όσοι πήγαιναν εκεί από άλλη χώρα για να ζήσουν και έκαναν την προσπάθειά τους εκεί κέρδιζαν τον σεβασμό των κατοίκων της περιοχής. Εδώ υπάρχουν και αυτοί που σου λένε “πήγαινε σπίτι σου που θέλεις να τραγουδήσεις Ελληνικά τη στιγμή που δεν έχεις τόσο καλή προφορά”. Δηλαδή, είναι πολύ πίσω. Όμως αυτοί δεν μ’ ενδιαφέρουν. Δεν μπορούμε το 2012 να είμαστε ρατσιστές. Δεν μιλάω μόνο για το χρώμα, μιλάω για όλα. Για μένα, αν είσαι ρατσιστής, είσαι β’ κατηγορίας άνθρωπος», ανάφερε.

Τάμτα (Απο την Γεωργία με αγάπη)

Η Τάμτα αποτελεί απο τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν έκρυψε την καταγωγή της…βρωντοφωνάζοντας στο GreekIdolπως ναι είναι Γεωργιανή, ζητώντας απο τους Έλληνες την ευκαιρία να την αναδείξουν ως το νέο Ελληνικό είδωλο. Τα αρνητικά σχόλια βροχή τότε για την καταγωγή της αλλά η Τάμτα δεν πτοήθηκε και κατάφερε να αποδείξει ότι ακόμα και απο την Γεωργία μπορεί να γίνει το ποπ είδωλο στην Ελλάδα.

Claydee Lupa (Δεν ντρέπομαι για την αλβανική καταγωγή μου)

Απο τους πρώτους που τόλμησε να το ξεστομίσει δημόσια. Ο MrMamacitaπου κάθε τραγούδι του προκαλεί εκατομμύρια χτυπήματα στο Youtube μίλησε με ειλικρίνεια για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Ελλάδα, τον ρατσιμό, αλλά και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. «

Οι μόνοι άνθρωποι που εμπιστευομαι είναι η οικογενειά μου… στην αρχή οταν τους είπα ότι θα ασχοληθώ με τη μουσική έπαθαν σοκ…ήμουν απο μικρός ανήσυχος…οι γονείς μου ήρθαν απο την Αλβανία με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής, ζω εδω απο τα τεσσερά μου χρόνια και είμαι τυχερός που μεγάλωσα , πήγα σχολείο και η οικογένεια μου φρόντισε να μην μου λείψει τίποτα. Στην Ελλάδα δεν ένιωσα ποτέ ξένος , ούτε ρατσισμό.Μου αρέσει να λεω ποιος είμαι, οι μεγαλες εταιρίες συνήθως δεν αφήνουν τους καλλιτέχνες ελευθερους να λένε ότι θέλουν μάλλον θεωρούν ότι δεν πρέπει να λένε πολλά για τον εαυτό τους… ο κόσμος όμως αγαπάει αυτό που κάνω και το αισθάνομαι. Κάποιοι κακεντρεχείς γράφουν κακόβουλα σχόλια στο facebook αλλα αυτό δεν με αγγίζει, η αγάπη του κόσμου είναι τεράστια.»

Διονύσης Τζεράχου-Χιώτης(Famestory)

Τον γνωρίσαμε μέσα απο το FameStory1 όπου σε δημόσιο ξέσπασμα του μπροστά στις κάμερες τότε, δεν δίστασε να πέσει στα γόνατα και να παραδεχτεί δημόσια πως ναι είναι αλβανός και ζητάει μια θέση στο μουσικό στερέωμα.Μετά και απο αυτό ο Διονύσης Τζεράχου, συστήθηκε με το επίθετο Χιώτης, για να είναι πιο σύνηθες ως ελληνικό όνομα στους Έλληνες, αγκαλιάστηκε καλλιτεχνικά απο το Λευτέρη Πανταζή που έγινε παραγωγός του, ο Νίκος Καρβέλας του εμπιστεύτηκε τραγούδια του, αλλά τα τελευταία χρόνια, ο Διονύσης έχει επιστρέψει μόνιμα στην πατρίδα του όπου διαπρέπει στο πεντάγραμμο αφού στην Ελλάδα ήταν δύσκολο να τον αποδεχτούν. Το 2012 μάλιστα θα έδινε μια συνέντευξη όπου θα αποκάλυπτε και θα ξεσπούσε για την επίσης Αλβανίδα συνάδελφο του Ελένη Φουρέιρα.

«Είναι λάθος να κρύβεις την καταγωγή σου! Όταν δεν ξέρεις από πού έρχεσαι, δεν ξέρεις που πας. Θα σου πω ένα παράδειγμα. Όλοι στηνΑλβανία λένε ότι η Ελένη Φουρέιρα είναι Αλβανίδα. Είναι ντροπή της να κρύβει την καταγωγή της γιατί δίνενι ένα πολύ κακό μήνυμα σε ένα εκατομμύριο Αλβανούς που ζούνε στην Ελλάδα. Αυξάνει το φόβο για την καταγωγή τους σε δεκαπεντάχρονα Αλβανάκια που την ακούν και την θαυμάζουν.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο απίστευτα αδυνατισμένος Μπο εμφανίστηκε στο X- Factor και έκανε το κοινό να παραληρεί! (video)

Ειρήνη Παπαδοπούλου

Απο την πρώτη κιόλας στιγμή δεν έκρυψε την καταγωγή της ενώ αποκάλυψε ότι και η ίδια είχε βιώσει τον ρατσισμό. Μην επικροτώντας την κίνηση της Ελένης Φουρέιρα να πει ψέμματα για τη καταγωγή της αλλά μπορώντας να καταλάβει γιατί το έκανε αυτό. Γεννημένη στο Καζακστάν από Έλληνες γονείς όμως, η Ειρήνη Παπαδοπούλου εξηγεί πως ο κόσμος δεν μπορούσε να καταλάβει ότι δεν ήταν ούτε Καζάκα, ούτε Ρωσίδα απλά ένα παιδί μεταναστών που βίωσε το ρατσισμο…αλλά τα κατάφερε και πέτυχε.

Σαββίνα Λόις (FameStory2)

Μια εξαίρετη παρουσία , μια μοναδική φωνή, που γνωρίσαμε στο FameStory, αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει τα φτερά της, γιατί πολλοί ήταν αυτοί που την έβαλαν στο στόχαστρο λόγω της αλβανικής καταγωγής της. Ο Νίκος Βέρτης ενάντια σε όλους τότε, την πήρε κάτω απο τα μουσικά φτερά του, για χρόνια της έδωσε βήμα δίπλα του στην πίστα, αλλά έκτοτε η Σαββίνα Λόις έμεινε μακριά απο το μουσικό πεντάγραμμο.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share