Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Εσύ το ήξερες; 10 διάσημoι Έλληνες που έχουν σπουδάσει Ιατρική!

8 Ιουνίου 2017 12:23
Εσύ το ήξερες; 10 διάσημoι Έλληνες που έχουν σπουδάσει Ιατρική!

Είναι διάσημοι - άλλοι από τις πίστες κι άλλοι από την TV - πετυχημένοι κι απ΄ότι φαίνεται με υψηλό δείκτη νοημοσύνης αφού κατάφεραν να περάσουν σε περιζήτητη σχολή όπως η Ιατρική. Και μπορεί κάποιοι να παράτησαν τις σπουδές τους και εγκατέλειψαν τα έδρανα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, είναι όμως κι αυτοί που κατάφεραν να συνδιάσουν καλλιτεχνική καριέρα με ιατρική και να πάρουν ειδικότητα.

Δες ποιοί διάσημες Έλληνες της showbiz έχουν περάσει από τα έδρανα ιατρικών σχολών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Γιάννης Πάριος


Λίγοι ξέρουν πως ο Γιάννης Πάριος έφυγε από την Πάρο για να σπουδάσει ιατρική στην Αθήνα. Έπιασε δουλειά σε ξενοδοχείο της Σαρωνίδας για χαρτζιλίκι, εκεί βρέθηκε με μεγάλους τραγουδιστές και η πορεία του ήταν λαμπρή. Ευτυχώς τον κέρδισε το τραγούδι.

Πάνος Κιάμος


Ήξερες πως ο Πάνος Κιάμος έχει κάνει πέρασμα από την Ιατρική; Κι όμως όπως έχει παραδεχτεί ο τραγουδιστης έδωσε εξετάσεις στην Ιατρική παρόλο που δεν τον ενδιέφερε για ν΄αποδειξει στους γονε΄πις του πως μπορεί να κάνει αυτό που θέλουν. Ωστόσο, τον κέρδισαν τα νυχτερινά σχήματα. Παρόλο που είχε περάσει στην Ιατρική Σχολή προτίμησε να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Γιώργος Τσαλίκης


Είναι από τους τραγουδιστές που κατά καιρούς μιλάει για τις σπουδές του. Ο ίδιος σπούδασε ιατρική στο Βουκουρέστι απ΄όπου πήρε και το πτυχίο του. Δεν εξάσκησε όμως το επάγγελμα αφού τον κέρδισε το τραγούδι.

Κώστας Καραφώτης


Στη Σόφια της Βουλγαρίας είχε πάει για να σπουδάσει Ιατρική ο Κώστας Καραφώτης αλλα παράτησε τελικά τις σπουδές για να ακολουθήσει καριέρα τραγουδιστή. Εκεί έκανε, ωστόσο, τα πρώτα του βήματα τραγουδώντας σε νεανικά φοιτητικά γκρουπ.

Νίκος Μίχας


Στην ηλικία των δεκαοκτώ ο Νίκος ξεκίνησε σπουδές ιατρικής στην Ρουμανία τις οποίες κι ολοκλήρωσε. Δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με το τραγούδι, ούτε όμως και με τις σπουδές του. Για κάποιο διάστημα είχε αφήσει την ιατρική αλλά δεν ήταν κάτι που είχε παρατήσει ή ξεγράψει. Ο ίδιος έχει ήδη κάνει παθολογία ως ειδικευόμενος γιατρός και σκοπεύει να πάρει ειδικότητα δερματολόγου.

Ιωακείμ Φωκάς


Είναι ο γιατρός της πίστας. Το πρωί πλαστικός χειρούργος και το βράδυ τραγουδιστής. Όπως λέει βέβαια την επόμενη του ξενυχτιού δεν κάνει καμία επέμβαση.

Νικόλας Μπράβος


Είναι όμορφος, έχει στιλ και είναι και μεγάλο μυαλό. Λίγοι ξέρουν πως ο ηθοποιός που παίζει στα "Δίδυμα φεγγάρια" έχει περάσει πρώτος στην ιατρική με συγκεντρώνοντας 19.804 μόρια στις Πανελλήνιες. Ο ίδιος έφτασε μέχρι το πέμπτο έτος της σχολής, πάγωσε όμως τις σπουδές του για να γίνει ηθοποιός. Όπως έχει πει η ιατρική δεν είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει και στο οποίο σίγουρα θα επανέλθει.

Αύγουστος Κορτώ


Λίγοι γνωρίζουν πως ο συγγραφέας Άυγουστος Κορτώ έκανε κι αυτός ένα μίνι πέρασμα από την ιατρική σχολη της Θεσσαλονίκης χωρίς να ολοκληρώσεις τις σπουδές του.

Ιάκωβος Γκόγκουα ή Jake


Ο Ιάκωβος Γκογκούα - γνωστός κι ως Jake - που γνωρίσαμε στο σόου "Ελλάδα έχεις Ταλέντο" σπούδασε ιατρική στην Πάτρα ενώ ταυτόχρονα χόρευε οριεντάλ και τραγουδούσε σε κλαμπ της πόλης. Έχει πάρει ειδικότητα Ψυχιατρικής. Όσο για το αν οι σπουδές είναι ασυμβίβαστες με τον ανατολίτικο χορό έχει πει χαρακτηριστικά:

Δεν πιστεύω ότι είναι ασυμβίβαστα οι σπουδές και ο χορός. Εξάλλου, έχουν έρθει και καθηγητές μου από τη σχολή να με δουν να χορεύω oriental στα νυχτερινά μαγαζιά που εμφανίζομαι!

Χριστνα Ιακωβίδου


Δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μνεία στη σέξι οδοντίατρο που για μεγάλο διάστημα απασχόλησε τα περριοδικά. Είναι πρόσωπο της σόουμπιζ, πώς να το κάνουμε;

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share