Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Οι 15 διάσημες που δεν γνωρίζαμε ότι φοράνε περούκα!

27 Μαΐου 2017 15:51
Οι 15 διάσημες που δεν γνωρίζαμε ότι φοράνε περούκα!

Αν είσαι διάσημη στο Χόλιγουντ, το θέμα δεν είναι να είσαι απλώς στη μόδα, αλλά ένα βήμα μπροστά από αυτή.

Σύμμαχός τους σε αυτό, εκτός από το επιτελείο μακιγιέζ και στυλιστών, είναι και οι περούκες. Ένα αντικείμενο που, στο παρελθόν, είχε ξεκάθαρα πρακτικό ρόλο, έχει πλέον μετατραπεί σε ένα avant-garde αξεσουάρ τόσο για να κάνουν τις εμφανίσεις τους (εντός ή εκτός κόκκινου χαλιού) ακόμα πιο εντυπωσιακές, όσο και για να αλλάζουν συχνά το hairstyle τους, χωρίς να επηρεάζεται το μήκος ή το χρώμα των φυσικών τους μαλλιών. Τίμιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Η μεγάλη αποκάλυψη για την παρουσίαση του ριάλιτι! Η διάψευση του... ΣΚΑΙ για τις φήμες

Αν λίγο παρακολουθείτε τι συμβαίνει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο μικρό κρατίδιο που λέγεται Χόλιγουντ, θα έχετε διαπιστώσει ότι καμία εμφάνιση δεν είναι τυχαία. Όλες υπαγορεύονται από το νόμο του «become talk of the town». Γι’ αυτό άλλωστε, οι διάσημες καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να ξεχωρίζουν σε κάθε τους εμφάνιση, ειδικά όταν αυτή γίνεται πάνω στο κόκκινο χαλί. Ιδού λοιπόν οι διάσημες που διευρύνουν τα όρια του στιλ τους με αυτό το αξεσουάρ.

Kylie Jenner

Είναι μία από τις σύγχρονες πρωτοπόρους στη χρήση της περούκας και η πειραματική της διάθεση με τη μόδα και τα beauty looks είναι γνωστή. Κατά καιρούς, έχει δοκιμάσει διάφορα κουρέματα και χτενίσματα, όπως όπως κοντό καφέ, ψηλές αλογοουρές, ακόμα και κοτσιδάκια σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού, ενώ δεν έχει παραλείψει να δοκιμάσει και χρώματα όπως πράσινο και φούξια (σε περούκες πάντα). Μάλιστα, κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι πως η ιστορία με τις περούκες ξεκίνησε όταν είδε τη δουλειά του μετέπειτα hair stylist της στο Instagram, Tokyo Stylez, και άρχισε να του στέλνει φωτογραφίες από χρώματα και σχήματα που ήθελε και η ίδια να δοκιμάσει στα μαλλιά της. Η επιτυχία της είναι ότι, πλέον, μας έχει «εκπαιδεύσει» στην τάση της να αλλάζει συνεχώς λουκ, κάτι που κρατά μόνιμα συντονισμένους τους φαν της.

Kim Kardashian

Όχι μόνο ακολουθεί τα βήματα, αλλά έχει δανειστεί και τον hair stylist της μικρότερης της αδερφής, Kylie, προκειμένου να κάνει μεγάλες ή μικρές αλλαγές στο στιλ των μαλλιών της. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα μακριά, πλατινέ ξανθά μαλλιά με τα οποία εμφανίστηκε στο fashion show του συζύγου της, Kanye West, το Φεβρουάριο του 2016; Όπως παραδέχτηκε και η ίδια αργότερα, στο προσωπικό της σάιτ, επρόκειτο για περούκα.

Rihanna

Άλλη μία σταρ που δεν αφήνει ποτέ και κανέναν ασυγκίνητο με τις εμφανίσεις της και δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από το χορό της περούκας. Και μαντέψτε ποιος είναι υπεύθυνος για τα εντυπωσιακά χρώματα, κουρέματα και χτενίσματα που βλέπουμε πάνω στο κεφάλι της. Ναι, σωστά καταλάβατε, ο κύριος Tokyo Stylez που λέγαμε παραπάνω. Μαζί έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν λουκ που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις, όπως στην περίπτωση της φωτογράφισης για το περιοδικό Tush, όπου ο Stylez έδωσε στη Rihanna να φορέσει αυτή την άκρως εντυπωσιακή, μωβ-ασημί περούκα.

Nicki Minaj

Είναι μία από τις τραγουδίστριες που έχτισε την καριέρα της πάνω στις περούκες, φορώντας σχέδια με έντονα, neon χρώματα και παιχνιδιάρικα σχήματα. Αυτό τη βοήθησε να χτίσει την εικόνα μιας νέας γυναίκας καλλιτέχνη με αυτοπεποίθηση και να αφήσει τη δική της σφραγίδα. Σήμερα, παρόλο που η καριέρα της έχει απογειωθεί, συνεχίζει σταθερά να στηρίζει το concept περούκα και να μας δείχνει πολύ σπάνια τα φυσικά της μαλλιά.

Katy Perry

Τον Ιανουάριο του 2017, η Katy Perry, εμφανίστηκε με κατάξανθα μαλλιά των οποίων η ρίζα ήταν καστανή. Αργότερα, αλλά μέσα στην ίδια εβδομάδα, πήγε στα βραβεία Grammy με ξανθά και κοντά μαλλιά. Θα ήταν καταστροφικό να κάνει βαφή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε τι έκανε; Προτίμησε την λύση περούκα. Μάλιστα μοιράστηκε το «μυστικό» μέσω Snapchat δείχνοντας μια φωτογραφία της ξανθιάς της περούκας.
«Η Katy είναι από τις πελάτισσες μου που ιντριγκάρουν τη δημιουργικότητα μου. Οι περούκες της είναι μοναδικές και φροντίζουμε να δείχνουν όσο πιο φυσικές γίνεται», δηλώνει ο προσωπικός της κομμωτής, Shon Hyungsun.

Dolly Parton

Είναι ένα από τα πράγματα που γνωρίζουν, μόνο όσοι ξέρουν καλά το μουσικό είδωλο των 70’s και 80’s, Dolly Parton. Τα εμβληματικά ξανθά μαλλιά με τα οποία πλάσαρε τον εαυτό της στο χώρο της μουσικής δεν ήταν τίποτα άλλο από μία πολύ πετυχημένη περούκα. Στην περίπτωση της βέβαια, η χρήση της περούκας έγινε όντως για πρακτικούς λόγους. Ακριβώς επειδή είχε καταστρέψει τα μαλλιά της από τις βαφές. Σε αντίθεση με τις σημερινές pop τραγουδίστριες βέβαια, εκείνη έμεινε σταθερή στο στιλ με το οποίο τη γνώρισε ο κόσμος και κατέληξε να είναι το σήμα κατατεθέν της (ή έστω ένα από αυτά).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ποιος θα κερδίσει στο αγώνισμα της Κυριακής! Το ξεχωριστό έπαθλο και τα νεύρα μεταξύ των παικτών

Sia

Και ενώ οι περισσότερες σελέμπριτι επιλέγουν να φορούν περούκες για να αλλάζουν κόμμωση και χρώμα, χωρίς να καταστρέφουν τα μαλλιά τους, η συγκεκριμένη τραγουδίστρια/performer, τη χρησιμοποίησε για εντελώς διαφορετικό λόγο: για να διατηρήσει την ιδιωτική της ζωή, εχρμμ, ιδιωτική. Γι’ αυτό το λόγο, δεν θα τη δεις ποτέ on stage ή σε εμφάνιση στο κόκκινο χαλί, χωρίς την χαρακτηριστική μισή ξανθιά, μισή μαύρη περούκα η οποία κρύβει το πρόσωπό της και κατ'επέκταση την ταυτότητα της από το κοινό.

Lady Gaga

Έκανε το ακραίο και, συχνά αμφιλεγόμενο στιλ της, μέρος του προσωπικού της μάρκετινγκ με αποτέλεσμα να γίνεται καθημερινά μαγνήτης σχολιασμών, τόσο θετικών, όσο και αρνητικών. Οι περούκες δε θα μπορούσαν να μην είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας της. Αυτό που κάνει περισσότερη εντύπωση είναι ότι ο λόγος που τις φοράει, εκτός από αισθητικός, είναι και ψυχολογικός, αφού, έχει δηλώσει ότι, οι περούκες της παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας, ειδικά σε περιόδους έντονου άγχους.
Μάλιστα, το 2014, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο iTunes Festival δήλωσε δημοσίως ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για εκείνη και ότι χρησιμοποιούσε τις περούκες και το μέικ -απ για να «καλύψει» τον πόνο που ένιωθε. Λίγα λεπτά αργότερα, την έβγαλε και συνέχισε την συναυλία με τα πραγματικά της μαλλιά.

Zendaya

Την έχουμε δει με κοντό, αγορέ κούρεμα, με πιο μακριά μαλλιά μαζεμένα προς τα πίσω, αλλά και με το χαρακτηριστικό καρέ των 80’s που μοιάζει σαν να έχεις ένα μπολ στο κεφάλι σου. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια, η οποία αν και μόλις 20 χρονών, έχει καταφέρει να έχει τεράστια επιρροή στο κοινό, έχει μιλήσει ανοιχτά για την αγάπη της προς το συγκεκριμένο αξεσουάρ. Μάλιστα έχει ανεβάσει ένα βιντεάκι στο instagram στο οποίο, με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση, έλεγε: «Πάρα πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται κάθε φορά που εμφανίζομαι με διαφορετικό χτένισμα στο κόκκινο χαλί. Λέγεται περούκα -ΠΕ-ΡΟΥ-ΚΑ. Πείτε το μαζί μου “περούκα”». Θεά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share