Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτοί είναι οι 10 διάσημοι που πάσχουν από αυτισμό! Θα πέσετε από τα "σύννεφα"

9 Μαΐου 2017 12:26
Αυτοί είναι οι 10 διάσημοι που πάσχουν από αυτισμό! Θα πέσετε από τα

Ποιος είπε ότι τα προβλήματα υγείας δεν χτυπούν τους διάσημους; Το Athensmagazine.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τους 10 πιο διάσημους που πάσχουν από αυτισμό!

Στα 52της χρόνια (σήμερα είναι 57) και έχοντας ήδη πίσω της μια σημαντική καριέρα στο Χόλιγουντ, η Ντάριλ Χάνα αποκλάλυψε κάτι που τη στοίχειωνε από την παιδική της ηλικία. Όταν ήταν μικρή, οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού –κάτι που δεν ήταν εύκολο να χειριστεί ούτε τότε αλλά και ούτε στην ενήλικη ζωή της. Έχασα τόσο πολύ χρόνο νιώθοντας φοβισμένη, δειλή και ανασφαλής δηλώνει σήμερα εκφράζοντας την επιθυμία να εμψυχώσει όσους πάσχουν από αυτισμό και τις οικογένειές τους και με το παράδειγμά της να δώσει ελπίδα σε όσους προσπαθούν να τον διαχειριστούν.

Πριν από 4 χρόνια, ο Νταν Άκροϊντ αποκάλυψε στην Daily Mail ότι στα 12 χρόνια του διαγνώστηκε με σύνδρομο Tourette και λίγο αργότερα με Asperger, το οποίο όμως ελέγχει απόλυτα. Τα συμπτώματά του περιελάμβαναν μεταξύ άλλων εμμονή με τα φαντάσματα και με τον μεγαλύτερο κυνηγό φαντασμάτων, τον Hans Holzer, εξ ου και η πηγή έμπνευσης για τη γνωστή ταινία Ghostbusters.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Παρασκήνιο: Ποιος κερδίζει το έπαθλο, ποιος αποχωρεί, γιατί παίζουν μπουνιές οι παίκτες μεταξύ τους! (Video)

Σε μια από τις βιογραφίες της, με την υπογραφή της Poppy Z αναφέρεται ότι η Κόρτνεϊ Λαβ είχε διαγνωστεί με ήπιας μορφής αυτισμό από έναν από τους θεραπευτές της.

Ο δημιουργός των περίφημων Pokémon, Satoshi Tajiri, πάσχει επίσης από σύνδρομο Asperger, ¨ομως αυτό δεν του στέρησε σε καμμία περίπτωση την επιτυχία.

Ο δημιουργός της ποπ αρτ, Άντι Γουόρχολ, πέθανε το 1987 και φυσικά δεν υπήρξε σχετική διάγνωστη στον καιρό του, όμως επιστήμονες που τον μελετούν τα τελευταία χρόνια έχουν αποφανθεί ότι η εμμονή του με τα επαναμβανόμενα μοτίβα στα έργα του ήταν ουσιαστικά σύμπτωμα αυτισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ερωτογενής ζώνη του κάθε ζωδίου και οι φαντασιώσεις τους! Τι θέλουν και ντρέπονται να ζητήσουν;

​Η Σούζαν Μπόιλ που έγινε διάσημη μέσα από τη συμμετοχή της στο μουσικό τάλεντ σόου Βρετανία Έχεις ταλέντο ανακοίνωσε σε όλο τον κόσμο ότι είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger.

Τη διάγνωση για τον διάσημο σκηνοθέτη Τιμ Μπαρτον έκανε η επί χρόνια σύντροφός του, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. ΟΙ δυο τους έβλεπαν ένα σχετικό ντοκιμαντέρ και το κατάλαβε αμέσως . Το ζευγάρι δεν είναι πια μαζί και επίσημη διάγνωση δεν υπάρχει, όμως το καταθέτουμε ως συμβάν.

Λιονέλ Μέσι: Ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου διαγνώστηκε με το σύνδρομο Άσμπεργκερ σε ηλικία 8 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός έγινε ευρέως γνωστό από ένα ποστάρισμα Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, Ρομάριο, ο οποίος έγραψε στο twitter του. Το ξέρετε ότι ο Μέσι πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ. Είναι μια ελαφριά μορφή αυτισμού που επηρεάζει το χάρισμα της συγκέντρωσης έγραψε ο Ρομάριο και συνέκρινε τον Μέσι με τον Αϊνστάιν και τον Νεύτωνα που είχαν επίσης κάτι παρόμοιο. Και αυτοί είχαν κάποιο είδος αυτισμού. Εύχομαι όπως και αυτοί έτσι και ο Μέσι να το ξεπερνά κάθε μέρα και να μας παρουσιάζει το όμορφο ποδόσφαιρο έγραψε ο Ρομάριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - trailer: Όλοι πλακώνονται με όλους! Διαλέξτε και πάρτε… Η ένταση «χτυπάει» κόκκινο στο νέο επεισόδιο (Video)

Κλέι Μάρτζο: Ένας από τους πιο διάσημους σέρφερ στον κόσμο έχει επίσης διαγνωστεί με Άσπεργκερ.

Πηγή: womenonly.gr

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share