Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Φτιάξε λαχταριστές πιπεριές Φλωρίνης, γεμιστές με ρύζι και λαχανικά!

23 Απριλίου 2014
Φτιάξε λαχταριστές πιπεριές Φλωρίνης, γεμιστές με ρύζι και λαχανικά!

Ούτε σκέτες, ούτε με τυρί. Γέμισε τις πιπεριές με ρύζι και λαχανικά και απόλαυσε όσο είναι ακόμα ζεστές.

Το cookbox.gr μαγειρεύει μια σούπερ υγιεινή συνταγή που θα σας αφήσει χορτασμένους.


ΥΛΙΚΑ

12 πιπεριές Φλωρίνης

200 γρ. Νέα Φυτίνη

200 γρ. ρύζι γλασέ

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του μέρος)

2 καρότα τριμμένα

1 ζωμό λαχανικών Knorr «Σπιτικός»

2 ντομάτες ώριμες τριμμένες

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Χρόνος Προετοιμασίας

45 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

4 άτομα

Εύκολη παραδοσιακή συνταγή από τη Δυτική Μακεδονία

Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε εσωτερικά από τους σπόρους και κρατάμε το καπάκι τους μαζί με λίγο από το κοτσάνι τους.

Σε ένα μέτριο σκεύος ρίχνουμε τη Φυτίνη μαζί με το ρύζι, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το πράσο, τα καρότα και τις τριμμένες τομάτες και συμπληρώνουμε με 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό.

Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαραθούν και το ρύζι να μαλακώσει.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το ρύζι και τα λαχανικά.

Διαλύουμε το σπιτικό ζωμό σε 500ml καυτού νερού μαζί με μία κουταλιά της σούπας Φυτίνη.

Τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές σε ταψί πλαγιαστές και τις περιχύνουμε με το ζωμό.

Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 C για 35 λεπτά.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share