Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαλβάς σιμιγδαλένιος! Ότι πιο νόστιμο, έτοιμο σε 15 λεπτά!!!

14 Απριλίου 2014
Χαλβάς σιμιγδαλένιος! Ότι πιο νόστιμο, έτοιμο σε 15 λεπτά!!!

Από τα πιο νόστιμα που μπορείς να φτιάξεις σε 15 λεπτά!

Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να τιμήσεις ένα γλυκό που δεν έχει υμνηθεί όσο του αξίζει, τόσο για την γεύση του, όσο και για την γρηγοράδα του στο μαγείρεμα. Τον σιμιγδαλένιο-über alles- χαλβά.
Οι, από καταβολής χαλβά, συνηθισμένες ποσότητες είναι 1 (ποτήρι ελαιόλαδο), 2 (ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό), 3 (ποτήρια ζάχαρη), 4 (ποτήρια νερό), αλλά εμείς βρήκαμε μία εκδοχή πολύ πιο light μεν, που δεν στερείται νοστιμιάς δε.

Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
30 γρ. αμύγδαλα (προαιρετικά)
30 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)

Για το σιρόπι
1 1/2 φλ. νερό
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού (ιδανικά σουρωμένος)
2 κ.σ. μέλι
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βράζεις το νερό με το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα για περίπου 10′ λεπτά.
Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα βάζεις το ελαιόλαδο και (προαιρετικά) τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και μόλις καβουρδιστούν προσθέτεις το σιμιγδάλι. Ανακατεύεις διαρκώς, μέχρι το σιμιγδάλι να γίνει χρυσαφένιο και με προσοχή να μην καεί.
Ρίχνεις σιγά σιγά το σιρόπι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς. Το αδειάζεις σε μια φόρμα του κέικ και μόλις κρυώσει αρκετά, το αναποδογυρίζεις και το σερβίρεις.

Να μην ξεχάσουμε: Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι η ιδανική βάση για πειραματισμούς με υλικά όπως: καραμελωμένοι ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, κουβερτούρα σοκολάτας (αλλά όχι όλα μαζί), οπότε μπορείς να γίνεις όσο δημιουργική θέλεις όταν έρθει η ώρα να τον σερβίρεις.

Υ.Γ.: Ο χαλβάς είναι 200 φορές καλύτερος την επόμενη μέρα που έχει κρυώσει εντελώς.


cosmopolitan.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share