Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θές να γλυκαθείς;; Φτιάξε εύκολα ρολά με σοκολάτα και καρύδα!!! Διάβασε πως!

9 Απριλίου 2014
Θές να γλυκαθείς;; Φτιάξε εύκολα ρολά με σοκολάτα και καρύδα!!! Διάβασε πως!

Ένα γλυκό που δύσκολα αφήνει αδιάφορο όποιον το δοκιμάσει. Βρήκαμε την συνταγή.

Το cookbox.gr ετοίμασε την ιδανική γλυκιά συνταγή που συνδυάζει τη σοκολάτα με την καρύδα.

ΥΛΙΚΑ

60 γρ. βούτυρο ανάλατο και επιπλέον 15 γρ. για τη σοκολάτα

225 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ. σόδα

Αλάτι 1/4 κ.γ.

200 γρ. τριμμένη καρύδα

170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

80 ml. γάλα ζαχαρούχο

Χρόνος Προετοιμασίας

15' και επιπλέον 6 ώρες για τη ζύμη στο ψυγείο

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μίγμα.Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμιχθούν.

Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομοιγενοποιηθεί η ζύμη μας.Προσθέτουμε την καρύδα και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Αποσύρουμε τη ζύμη από το μίξερ και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού.Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη σε πάχος μισού εκατοστού.Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψί χωρίς να την αφαιρέσουμε απο τα αντικολλητικά χαρτιά και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με 15 γρ. βούτυρο σε μπέν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα.Ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα 5 λεπτά να κρυώσει.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί που βρίσκεται στην κορυφή.

Περιχύνουμε τη ζύμη με το μείγμα της σοκολάτας και τυλίγουμε τη ζύμη προσεκτικά σε ρολό αποκολλώντας τη απο το αντικολλητικό χαρτί που βρίσκεται απο κάτω. Άν η ζύμη μας κολλάει στο χαρτί τη βοηθάμε με μια σπάτουλα.

Τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή απο το προηγούμενο βράδυ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κόβουμε το ρολό σε φετούλες πάχους μισού εκατοστού.

Τοποθετούμε τις φετούλες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share