Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα τέλεια μυζηθροπιτάκια!!! Διάβασε πως!

9 Απριλίου 2014
Φτιάξε εύκολα και γρήγορα τέλεια μυζηθροπιτάκια!!! Διάβασε πως!

Παραδοσιακή κρητική συνταγή για λαχταριστά μυζηθροπιτάκια. Μπουκιά δε θα μείνει.

Το cookbox.gr μαγειρεύει ένα από τα καλύτερα πιάτα της Μεγαλόνησου.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 ml νερό ή όσο πάρει

150 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

50 γρ. βούτυρο

Αλάτι

300 γρ. μυζήθρα

2 λεμόνια το ξύσμα τους μόνο

6 κ.σ. μέλι ή κατά βούληση

Χρόνος Προετοιμασίας

45'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

6 άτομα

Σε ένα μπολ ξεκινάμε να φτιάξουμε τη ζύμη αναμιγνύοντας το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και το νερό. Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που δεν κολλάει στα χέρια μας και έχει ελαστικότητα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε και πάλι μέχρι να ενσωματωθεί καλά με τη ζύμη. Στη συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το τυρί και το αναμιγνύουμε με το ξύσμα λεμονιού.

Ανοίγουμε τη ζύμη μας όχι σε πολύ λεπτό φύλλο και με ένα στρογγυλό κουπάτ ή με ένα μικρό μπολ ή ποτήρι κόβουμε 24 στρογγυλά φύλλα ζύμης.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό φύλλο ζύμης και τοποθετούμε μέσα με ένα κουταλάκι λίγη από τη γέμιση τυριού, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και ενώνουμε τις άκρες τους πιέζοντας με τα δόντια ενός πιρουνιού.

Όταν έχουμε όλα τα μυζηθροπιτάκια μας έτοιμα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει καλά τα τοποθετούμε μέσα και τα αφήνουμε να τηγανιστούν και από τις 2 πλευρές μέχρι να έχουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

Τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι από το τηγάνισμα.

Για να τα σερβίρουμε περιχύνουμε με μέλι, το οποίο αν θέλετε μπορείτε να το έχετε ζεστάνει ώστε να έχει πιο ρευστή υφή, ενώ θα απογειώσετε τη γεύση αν πασπαλίσετε και με λίγη κανέλλα.

Τip: Τα σερβίρουμε ζεστά

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share