Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο με τυρί κρέμα,μουστάρδα & τραγανά λαχανικά από τον Δημήτρη Σταμούδη! Ένα πιάτο απόλαυση για όλη την οικογένεια!

8 Απριλίου 2014
Κοτόπουλο με τυρί κρέμα,μουστάρδα & τραγανά λαχανικά από τον Δημήτρη Σταμούδη! Ένα πιάτο απόλαυση για όλη την οικογένεια!

Κοτόπουλο με τυρί κρέμα,μουστάρδα & τραγανά λαχανικά - Από τον Δημήτρη Σταμούδη

Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου συνοδεύονται με μια αρωματική σος και τραγανά λαχανικά! Ένα πιάτο απόλαυση για όλη την οικογένεια!


ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30΄
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30΄
ΚΟΣΤΟΣ: €15

Υλικά
Για το κοτόπουλο
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου (στήθος)
1 σκελίδα σκόρδου
1 κλωναράκι θυμαριού φρέσκο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο κότας Maggi
11/4 φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1 φλιτζ. τσαγ. τυρί κρέμα
3 κ.σ. μουστάρδα
½ φλιτζ. τσαγ. παρμεζάνα, τριμμένη
Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Για τα λαχανικά
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
2 αγγούρια
10 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδου
1 κλωναράκι θυμαριού, φρέσκο
5 φυλλαράκια βασιλικού φρέσκα, ψιλοκομμένα & 4-5 ολόκληρα για τη διακόσμηση
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλύνετε καλά το κοτόπουλο και κόψτε το σε λωρίδες. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεστάνετε καλά το ελαιόλαδο και προσθέστε το κοτόπουλο, το σκόρδο και το θυμάρι. Σοτάρετε από κάθε πλευρά 2΄-3΄ μέχρι να πάρουν χρώμα.
2. Αφαιρέστε το σκόρδο και το θυμάρι, προσθέστε τον κύβο κότας Maggi, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα και τέλος τη μουστάρδα. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το κοτόπουλο να βράσει για άλλα 6΄-7΄. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
3. Φτιάξτε τα λαχανικά. Καθαρίστε το κρεμμύδι, τα καρότα και κόψτε τα σε λεπτά μπαστουνάκια μήκους 6 εκ. και πλάτους 0,5 εκ. Στη συνέχεια πάρτε τα αγγούρια, τα κολοκύθια και κόψτε μόνο το εξωτερικό μέρος με τον ίδιο τρόπο, σε μακρόστενα μπαστουνάκια, συνεχίστε κόβοντας τα ντοματίνια στη μέση.
4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά προσθέστε το σκόρδο ολόκληρο και το κλωνάρι θυμαριού. Κατόπιν ρίξτε πρώτα τα καρότα, έπειτα τα κολοκύθια, τα αγγούρια, το κρεμμύδι και τέλος τα ντοματίνια. Σοτάρετε γρήγορα τα λαχανικά 4΄-5' ώστε να κρατηθούν «ζωντανά». Αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρέστε το θυμάρι και το σκόρδο και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σος μουστάρδας, συνοδεύοντας με τα τραγανά λαχανικά και διακοσμήστε αν θέλετε με φύλλα βασιλικού.

Tip_Κρατήστε την περισσευούμενη σάλτσα, προσθέστε γιαούρτι και μυρωδικά και φτιάξτε ένα νόστιμο ντιπ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share