Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σπαγγέτι κοτόπουλο στο φούρνο - Η πιο εύκολη και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ συνταγή!!! Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ!!!

7 Απριλίου 2014
Σπαγγέτι κοτόπουλο στο φούρνο - Η πιο εύκολη και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ συνταγή!!! Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ!!!

Εύκολο και λαχταριστό, που θα φέρει ξανά τη λιακάδα σε αυτή τη μουντή μέρα. Πολύ λυρικοί είμαστε Δευτεριάτικα, το ξέρουμε, αλλά όταν δοκιμάσετε από αυτό το σπαγκέτι φούρνου, θα καταλάβετε.

Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
1 πακέτο μακαρόνια σπαγκέτι, κομμένα στη μέση
2 1/2 κούπες τριμμένο τυρί τσένταρ
1/4 κούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπέριά
1/4 κούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1κ.γ. αλάτι
1/8 με 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 κονσέρβες κρέμα μανιταρόσουπας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο
στους 190C.
2. Βάλτε νερό να βράσει και ρίξτε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο. Μετά από λίγα λεπτά χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 30 με 45 λεπτά.
3. Βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα μαζί με 2 κούπες από το ζωμό. Όταν κρυώσει, βγάλτε την πέτσα και ξεψαχνίστε το τόσο ώστε να γεμίσετε 2 μεγάλες κούπες.
4. Βράστε το σπαγκέτι στο ζωμό κοτόπουλο μέχρι να γίνει al dente. Έπειτα ρίξτε μέσα το κοτόπουλο, 1 1/2 κούπα τυρί, τις πράσινες και τις κόκκινες πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν, την κρέμα μανιταρόσουπας και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Προσθέστε την 1 κούπα από το ζωμό που κρατήσατε και αν χρειαστεί και τη δεύτερη.
5. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε το με την υπόλοιπη 1 κούπα τσένταρ. Βάλτε το κατευθείαν στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και το τυρί να αρχίσει να αφρίζει (αν το χρώμα γίνει πολύ σκούρο, καλύψτε το πιρέξ με αλουμινόχαρτο).

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share