Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θέλετε να δοκιμάσετε την λαχταριστή τούρτα με γεμιστά μπισκότα βανίλιας & σοκολάτας;;;

14 Μαρτίου 2014
Θέλετε να δοκιμάσετε την λαχταριστή τούρτα με γεμιστά μπισκότα βανίλιας & σοκολάτας;;;

ΥΛΙΚΑ
2 δίσκους έτοιμο παντεσπάνι βανίλιας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κρόκους αυγών μεγάλου μεγέθους (75 γρ.)
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορν φλάουρ
750ml γάλα πλήρες αγελαδινό
1 βανίλια σε σκόνη
90 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας
90 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα σοκολάτας

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη
250ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
15 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, κομμένο σε κυβάκια

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
30 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας

30 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα σοκολάτας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε την κρέµα. Θρυµµατίστε τα δύο είδη µπισκότων στο µούλτι σε µεγάλα κοµµάτια. Αδειάστε σε µια µεσαία κατσαρόλα το γάλα, τη µισή ζάχαρη και τη βανίλια και τοποθετήστε σε µέτρια φωτιά να πάρουν βράση. Παράλληλα, σε ένα µπολ χτυπήστε µε έναν αυγοδάρτη την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους µέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε να ενσωµατωθούν. Ρίξτε στο µπολ το ζεστό µείγµα γάλακτος, ανακατέψτε µε αυγοδάρτη και επαναφέρετε και πάλι στην κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Ανακατέψτε µε τον αυγοδάρτη µέχρι να πήξει η κρέµα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε την κρέµα στον κάδο του µίξερ. Χτυπήστε µε το φτερό (εξάρτηµα του µίξερ) για 10΄-15΄ µέχρι η κρέµα να κρυώσει. Αποσύρετε τον κάδο από το µίξερ, προσθέστε τα θρυµµατισµένα µπισκότα και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης να ενσωµατωθούν.

Μοντάρετε την τούρτα. Τοποθετήστε ένα στρογγυλό τσέρκι διαµέτρου 16-18 εκ. σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος ή σε µια τουρτιέρα. Βάλτε στη βάση του έναν δίσκο παντεσπανιού, αφού τον έχετε κόψει µε το τσέρκι σε ίδια διάµετρο.

Απλώστε από πάνω την κρέµα και ισιώστε την επιφάνειά της µε µια σπάτουλα σιλικόνης ή το πίσω µέρος ενός κουταλιού. Καλύψτε µε τον δεύτερο δίσκο παντεσπανιού και βάλτε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες.

Φτιάξτε το γλάσο. Ρίξτε την κρέµα γάλακτος σε µια µεσαία κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε µέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Κόψτε τη σοκολάτα σε κοµµάτια µε ένα αιχµηρό µαχαίρι και βάλτε τα σε ένα µπολ. Μόλις ζεσταθεί η κρέµα, αποσύρετε από τη φωτιά και περιχύστε µε αυτή τη σοκολάτα. Ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέστε το βούτυρο, κοµµένο σε κυβάκια και ανακατέψτε να ενσωµατωθεί. Αφήστε λίγο το γλάσο να σταθεί και να κρυώσει ελαφρώς.

Όταν η τούρτα κρυώσει, βγάλτε την από το ψυγείο και ζεστάνετε περιµετρικά το τσέρκι µε τα χέρια σας. Ξεφορµάρετε τραβώντας το προσεκτικά προς τα πάνω. Περιχύστε την τούρτα µε το γλάσο και αφήστε το να τρέξει και στα πλαϊνά της. Διακοσµήστε την επιφάνειά της µε τα δύο είδη µπισκότων, αφού τα σπάσετε µε τα χέρια σας. Κόψτε σε κοµµάτια, µεταφέρετέ τα σε πιάτα και σερβίρετε.

Tip: Αν θέλετε μπορείτε να εμποτίσετε το παντεσπάνι με λίγο έτοιμο σιρόπι ή λικέρ της αρεσκείας σας, φροντίζοντας να μη μαλακώσει πολύ.


ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share