Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μάφιν σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

5 Δεκεμβρίου 2013
Μάφιν σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ
15ml ηλιέλαιο
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
2 αυγά μεγάλου μεγέθους (110 γρ.)
175ml χυμό πορτοκαλιού
15 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού ακέρωτου
10 γρ. δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας
15ml ηλιέλαιο, για την επάλειψη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε το φούρνο
στους 180 °C, στον αέρα. Με ένα πινέλο αλείψτε µε λίγο ηλιέλαιο τη βάση και τα τοιχώµατα µιας φόρµας για µάφιν µε 12 υποδοχές. Βάλτε σε κάθε υποδοχή ένα χαρτάκι για µάφιν και αλείψτε και αυτά ελαφρώς εσωτερικά µε λίγο ηλιέλαιο.

Φτιάξτε τα µάφιν. Σε ένα µεγάλο µπολ ρίξτε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, το κακάο, το µοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και την κανέλα και ανακατέψτε καλά µε µια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα κουτάλι. Σε ένα άλλο µεσαίο µπολ ρίξτε τα αυγά µε το ηλιέλαιο, το χυµό και το ξύσµα πορτοκαλιού και τέλος τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρά µε µια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα κουτάλι. Προσθέστε το µείγµα στο µπολ µε τα στερεά υλικά και ανακατέψτε καλά µέχρι να οµογενοποιηθούν.

Ψήστε τα µάφιν. Μοιράστε ισόποσα το µείγµα στις υποδοχές της φόρµας που ετοιµάσατε νωρίτερα και βάλτε τη στη µεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήστε τα µάφιν στους 180 °C, στον αέρα για 15΄-20΄, µέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τα µάφιν να κρυώσουν ελαφρώς. Με τη βοήθεια µιας λεπτής σπάτουλας βγάλτε τα µάφιν από τη φόρµα, µεταφέρετέ τα σε µια πιατέλα µε τα χαρτάκια τους και σερβίρετε.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share