Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καλαμάρια γεμιστά με ντάκο

4 Δεκεμβρίου 2013
Καλαμάρια γεμιστά με ντάκο

Υλικά
7 μέτρια καλαμάρια (όχι πολύ μικρά)
½ φλιτζ.τσαγ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ.τσαγ. κρασί λευκό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
Αλάτι

Για την γέμιση :

1 ντάκος κρίθινος χοντροκομμένος
1 ½ φλιτζ.τσαγ. ντοματίνια κομμένα στα δύο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. μπαλσαμικό
1 κ. σ. ψιλοκομμένο βασιλικό φρέσκο
1 φλιτζ. τσαγ. φέτα τριμμένη
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

1. Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμαράκια από το κεντρικό κόκαλο και τα ποδαράκια τους. Τα αφήνετε να στραγγίσουν .

2. Σε ένα μπολ αναμίξτε απαλά για να μην σπάσουν όλα τα υλικά της γέμισης .


3. Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίστε τα καλαμαράκια μέχρι τα ¾ του σώματος τους για να μην σας ανοίξουν. Κλείστε το στόμιο με μια οδοντογλυφίδα

4. Βάλτε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Αραδιάστε τα καλαμαράκια στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά . Σβήστε με το κρασί, προσθέστε τα ποδαράκια και σκεπάστε το φαγητό . Αφήστε το να σιγομαγειρευτεί για 12 -14 λεπτά. Στο διάστημα αυτό με ένα μυτερό μαχαίρι τρυπήστε σε ένα δυο σημεία τα καλαμάρια ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και αλατίστε τα κιόλας .

5. Αφαιρέστε τα καλαμάρια από την κατσαρόλα και αραδιάστε τα σε μια πιατέλα . Βράστε την σάλτσα για 4-5 λεπτά επιπλέον να δέσει και περιχείστε τα καλαμάρια. Σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλή : Μην μαγειρέψετε παραπάνω χρόνο τα καλαμάρια γιατί θα αποκτήσουν λαστιχωτή υφή και θα σκληρύνουν.
Έξυπνη ιδέα: Βάλτε μερικά ντοματίνια μέσα στην κατσαρόλα μαζί με μισό κουταλάκι ζάχαρη καστανή και φρέσκο βασιλικό για πιο πλούσια σάλτσα.


ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share