Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα πιο νόστιμα ζεστά και Χριστουγεννιάτικα ποτά!!! (Διαβάστε πώς θα τα φτιάξετε στο σπίτι...)

3 Δεκεμβρίου 2013
Αυτά είναι τα πιο νόστιμα ζεστά και Χριστουγεννιάτικα ποτά!!! (Διαβάστε πώς θα τα φτιάξετε στο σπίτι...)

Τα καλά νέα είναι πως πέρα από τη γνωστή και λατρεμένη σε όλους μας ζεστή σοκολάτα ή το τσάι, υπάρχουν και κάποιες άλλες συνταγές για υπέροχα ζεστά cocktails με μικρή ή μεγαλύτερη δόση αλκοόλ.

Ζεστός μηλίτης με κόκκινο κρασί

Αυτό το ζεστό και πικάντικο ρόφημα μοιάζει πολύ με το κλασικό ζεστό κρασί των Χριστουγέννων και συνδυάζει μηλίτη, κόκκινο κρασί, maple syrup, φρέσκα πορτοκάλια και μήλα και ελάχιστο μαύρο πιπέρι. Δοκιμάστε το μια από αυτές τις μέρες και θα μας θυμηθείτε.

Συστατικά για έξι μερίδες

3 φλιτζάνια μηλίτης

2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί

½ φλιτζάνι maple syrup

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια (κομμένα σε φέτες)

1 μέτριο μήλο (κομμένο σε φέτες)

Προσθέστε τον μηλίτη με το κόκκινο κρασί, το maple syrup, το πιπέρι, το πορτοκάλι ή τα μανταρίνια και το μήλο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, χωρίς να βράσουν. Σερβίρετε σε κούπες όσο το μίγμα είναι ζεστό.

Hot Buttered Rum

Αυτή η παραλλαγή της βασικής συνταγής εκμεταλλεύεται τη βαθιά γεύση που έχει ένα καλό σκούρο ρούμι, τέλεια ενισχυμένο από λίγο βούτυρο και μπαχαρικά, όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Το ξύσμα πορτοκαλιού προσθέτει το «θαυμαστικό» σε αυτό το ποτό.

Συστατικά για τέσσερις μερίδες

110 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ή ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού

¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¾ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

170 ml σκούρο ρούμι

3 φλιτζάνια βραστό νερό

Χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν για περίπου 1 λεπτό. Συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 3 κουταλιές σκούρο ρούμι για κάθε μερίδα. Ρίχνετε ¾ του φλιτζανιού βραστό νερό πάνω από το καθένα και ανακατεύετε.

Apple-Cinnamon Rum

Αυτό το χειμωνιάτικο ποτό είναι γαρνιρισμένο τόσο με κανέλα σε σκόνη, όσο και με ξυλάκι κανέλας και θα σας ζεστάνει με τις πικάντικες νότες του.

Συστατικά για μια μερίδα

40 ml ρούμι

85 ml χυμό μήλου

20 ml μηλίτη

λίγη κανέλα σε σκόνη

1 ξυλάκι κανέλας

Σε ένα ποτήρι προσθέστε το ρούμι, τον χυμό μήλου και τον μηλίτη. Πασπαλίστε με κανέλα. Ανακατέψτε και γαρνίρετε με ένα ξυλάκι κανέλας.

Blizzard Cocktail

Οι καλεσμένοι σας θα ζητήσουν σίγουρα και δεύτερη μερίδα από αυτό το κοκτέιλ του Charles Corpion από το ξενοδοχείο Four Seasons. Η υπέροχη γεύση φουντουκιού θα σας συναρπάσει και η ζεστασιά του θα σας εντυπωσιάσει.

Συστατικά για μια μερίδα

40 ml ιρλανδέζικο ουίσκι ή ρούμι

15 ml λικέρ φουντούκι

15 ml λικέρ τύπου Bailey's

λίγο ζεστό καφέ

λίγη σαντιγί

Σε μια γυάλινη κούπα του καφέ ανακατέψτε μαζί το ουίσκι, το λικέρ φουντούκι και το Bailey's. Στη κορυφή προσθέστε τον καφέ. Γαρνίρετε με σαντιγί και σερβίρετε.

Apple Pie - Spiced Cider

Τι είναι καλύτερο για μια χειμωνιάτικη νύχτα εκτός από μια ζεστή κουβέρτα; Μία κούπα με ζεστό μηλίτη μάλλον. Ειδικά αυτή η συνταγή είναι αρωματισμένη με κανέλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο και είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ζεστάνετε το σώμα σας. Συνοδεύστε το με μια μηλόπιτα και αν το θέλετε λίγο πιο δυνατό, προσθέστε λίγο κονιάκ και ένα ραβδί κανέλας σε κάθε κούπα για να το ανακατέψετε.

Συστατικά για έξι μερίδες

1 ¼ λίτρα μηλίτη

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

7 ξυλάκια κανέλας

1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

γαρύφαλλα

φρέσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

λίγο αλάτι

½ φλιτζάνι κονιάκ (προαιρετικά)

Σε μια μέτριου μεγέθους κατσαρόλα, χτυπήστε ελαφρά τον μηλίτη, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βγάλτε το από το μάτι και ρίξτε το κονιάκ, αν το επιθυμείτε. Σουρώστε σε μια κανάτα το ποτό για να πετάξετε τυχόν στερεά υπολείμματα και σερβίρετε σε κούπες γαρνίροντας με κανέλα.

EggNog

Το Eggnog είναι ένα ζαχαρούχο ποτό με βάση το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αυγό και αν και δεν σερβίρεται ζεστό, αποτελεί μια ιδανική επιλογή ποτού για τις χειμωνιάτικες νύχτες σας. Μπράντι, ρούμι, ουίσκι, βότκα ή ένας συνδυασμός από λικέρ προστίθεται συχνά στο μίγμα. Σερβίρεται με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ή κανέλα στην κορυφή. Το Eggnog είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αμερική και τον Καναδά και συνήθως, συνδυάζεται με τις χειμερινές γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα. Οι ρίζες του eggnog λέγεται ότι βρίσκονται στην Αγγλία, ενώ η κατάληξη «-nog» πιθανώς προέρχεται από την αγγλική λέξη noggin που σήμαινε την ξύλινη κούπα στην οποία σέρβιραν κατά τον Μεσαίωνα το αλκοόλ.

Συστατικά για 2 μερίδες

5 κρόκοι αυγών

3/4 κούπας ζάχαρη

1 κούπα κρέμα γάλακτος

2 κούπες πλήρες γάλα

1 ¼ κούπες bourbon ή whiskey

¼ κούπα ρούμι

Λίγο αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Ανακατεύετε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να λειώσει τελείως το μίγμα. Προσθέτετε την κρέμα, το γάλα, το bourbon και το ρούμι και στη συνέχεια, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια και παγώνετε το μίγμα καλά. Σερβίρετέ το με αρκετό πάγο και λίγο μοσχοκάρυδο στην κορυφή.

clickatlife.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share