Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μπουκίτσες με γεμιστά δημητριακά & πραλίνα φουντουκιού

3 Δεκεμβρίου 2013
Μπουκίτσες με γεμιστά δημητριακά & πραλίνα φουντουκιού

ΥΛΙΚΑ
125 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. πραλίνα φουντουκιού
90 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
90 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
90 γρ. φουντούκια
340 γρ. ζάχαρη άχνη
375 γρ. δημητριακά μπουκιές, με γέμιση σοκολάτα πραλίνα (1 κουτί)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C, στον αέρα.

Φτιάξτε τις µπουκίτσες. Στρώστε µε αλουµινόχαρτο µια λαµαρίνα φούρνου. Ρίξτε τα φουντούκια στο µούλτι και πατήστε το Οn/Οff 2-3 φορές διαδοχικά, ώστε να θρυµµατιστούν αλλά χωρίς να γίνουν σκόνη. Αδειάστε τα στη λαµαρίνα, βάλτε τη στη µεσαία σχάρα του φούρνου και καβουρντίστε τα για 6΄-7΄ στους 170 °C, στον αέρα. Κατόπιν, αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν. Σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο και τις σταγόνες σοκολάτας (και τα δύο είδη) και τοποθετήστε σε χαµηλή φωτιά για 2΄-3΄ µέχρι να λιώσουν. Ανακατεύετε διαρκώς το µείγµα µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να οµογενοποιηθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την πραλίνα φουντουκιού και τα φουντούκια.Ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να ενσωµατωθούν. Αδειάστε τα δηµητριακά σε ένα µεγάλο µπολ. Προσθέστε το σοκολατένιο µείγµα και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης ή µε τα χέρια σας, ώστε να πάει παντού η σοκολάτα χωρίς να σπάσουν τα δηµητριακά. Τοποθετήστε τα δηµητριακά µε τη σοκολάτα σε µια µεγάλη σακούλα τροφίµων και αρχίστε να προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά. Ανακινήστε τη σακούλα ώστε να καλυφθούν όλα τα δηµητριακά µε τη ζάχαρη και να γίνουν λευκά. Αδειάστε τα σε ένα µπολ και σερβίρετε.


Tip: Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε δημητριακά έχετε σπίτι σας και να φτιάξετε βραχάκια, τοποθετώντας τα σε χαρτάκια για σοκολατάκια και πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.


ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share