Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θέλετε να φτιάξετε HOT TODDY;;;Ορίστε πως θα το κάνετε!!!!

2 Δεκεμβρίου 2013
Θέλετε να φτιάξετε HOT TODDY;;;Ορίστε πως θα το κάνετε!!!!

Το hot toddy ουσιαστικά, είναι μια μίξη ποτού -συνήθως ουίσκι- με βραστό νερό, μπαχαρικά και ζάχαρη, αλλά οι συνταγές για την παρασκευή του ποικίλουν. Πολλοί προτιμούν να το καταναλώνουν λίγο πριν πέσουν για ύπνο, άλλοι το απολαμβάνουν για να τους ζεστάνει τις κρύες νύχτες, ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι κάνει καλό στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.

Όπως και να έχει, το hot toddy είναι ένα νόστιμο ζεστό ποτό που αξίζει να το ανακαλύψουμε και να το απολαύσουμε τον χειμώνα που έρχεται.

Η σύσταση

Το παραδοσιακό σκωτσέζικο hot toddy φτιάχνεται από ουίσκι, βραστό νερό και ζάχαρη ή μέλι. Ορισμένοι προσθέτουν και μερικά γαρίφαλα για άρωμα ή ένα ξυλάκι κανέλας. Στην Αμερική από τη άλλη, χρησιμοποιούν bourbon μαζί με ginger ale, λεμόνι και μέλι, ενώ κάποιοι χρησιμοποιούν μπράντι, τεκίλα, ρούμι ή βότκα αντί για ουίσκι.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι το ουίσκι συναντάται συχνότερα ως βασικό συστατικό του hot toddy και του ταιριάζει καλύτερα, αφού διαθέτει μια πιο έντονη και ιδιαίτερη γεύση.

Τα συστατικά

Διαλέξτε ένα οποιοδήποτε ουίσκι, αλλά αποφύγετε καλύτερα τα πολύ ντελικάτα που συνήθως πίνετε χωρίς πάγο, γιατί το πιθανότερο είναι ότι οι λεπτές τους νότες θα εξαφανιστούν στο μίγμα.

Το βραστό νερό μπορεί να αντικατασταθεί αν θέλετε από ένα ζεστό τσάι ή από χυμό μήλου. Έτσι βέβαια, δεν θα έχετε ένα κανονικό hot toddy, αλλά μια παραλλαγή του, που μπορεί όμως, να είναι πολύ νόστιμη.

Για να γλυκάνετε το μίγμα σας προσθέστε ζάχαρη ή μέλι. Το μέλι θα δώσει κι ένα επιπλέον άρωμα. Από μπαχαρικά του ταιριάζουν πολύ τα ελαφρώς γλυκά, όπως η κανέλα και το γαρίφαλο. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και κάρδαμο ή μοσχοκάρυδο.

Στο hot toddy ταιριάζει πολύ μια όξινη πινελιά, για αυτό και οι περισσότεροι προσθέτουν μια μικρή φλούδα λεμονιού ή λίγο χυμό λεμόνι.

Το τέλειο hot toddy

SINAR QUAD30ml βραστό νερό
30ml ουίσκι
2 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 μικρή φλούδα από λεμόνι
1 κ.γ. μέλι
1-2 κ.γ. χυμό λεμόνι
Λίγο μοσχοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: Βράστε το νερό μαζί με τα μπαχαρικά, ρίξτε σε ένα φλιτζάνι το ουίσκι και προσθέστε το βραστό νερό. Βάλτε το μέλι και τη φλούδα από το λεμόνι, ανακατέψτε καλά και πασπαλίστε με λίγο μοσχοκάρυδο.

clikatlife.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share