Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φασολάκια με κιμά και γιαούρτι

29 Νοεμβρίου 2013
Φασολάκια με κιμά και γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φασολάκια τσαουλιά καθαρισμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. τσαγ. Μαϊντανό ψιλοκομμένος
4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. τσαγ. Νερό
1 φλιτζ. Τσαγ. Κρασί λευκό
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ φλιτζ. τσαγ. Ελαιόλαδο
Για από πάνω
1 φλιτζ. τσαγ. Γιαούρτι στραγγιστό
1σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι & πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλύνετε τα φασολάκια και καθαρίστε τα από τις άκρες και τις ίνες.
2. Ψιλοκόψτε με ένα μεγάλο μαχαίρι το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την ντομάτα πάνω σε ένα ξύλο κοπής.
3. Βάλτε λίγο νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το μισό κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει προσθέστε τον κιμά και σπάστε τον με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώστε, σβήστε με το κρασί και αφήστε τον να μαγειρευτεί για 10΄-12΄, ανακατεύοντας με την κουτάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τον στην άκρη.
4. Έπειτα βάλτε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι. Προσθέστε την ντομάτα και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε τα και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2'.
5. Μετά ρίξτε τα φασολάκια και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε το νερό. Σκεπάστε με το καπάκι και σιγοβράστε για 30΄-35΄. Ρίξτε από πάνω στον κιμά χωρίς να ανακατέψετε ,σκεπάστε και σιγομαγειρέψτε για 10'.
6. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας από πάνω σε κάθε πιάτο με λίγο γιαούρτι που έχετε αναμείξει με το λιωμένο σκόρδο.
Συμβουλή. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά με ψιλοκομμένο κρέας που σας έχει περισσέψει.


ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share