Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε τα δικά σας μπισκότα με μαρμελάδα!

29 Νοεμβρίου 2013
Φτιάξτε τα δικά σας μπισκότα με μαρμελάδα!

ΥΛΙΚΑ
150 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (40 γρ.)
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή οποιαδήποτε άλλη γεύση της αρεσκείας σας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε το φούρνο στους 190 °C, στον αέρα. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος σε µια λαµαρίνα φούρνου.

Φτιάξτε τη ζύµη για τα µπισκότα. Βάλτε σε ένα µπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπήστε µε ένα µίξερ χειρός, µέχρι να έχετε ένα κρεµώδες µείγµα. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυµώστε µε τα χέρια σας µέχρι να έχετε µια µαλακή ζύµη.

Ψήστε τα µπισκότα. Πλάστε µε τα χέρια σας τη ζύµη σε µπαλάκια διαµέτρου περίπου 2-2,5 εκ. (αν η ζύµη είναι πολύ µαλακή και δεν πλάθεται, βάλτε τη στο ψυγείο για 15΄-20΄). Τοποθετήστε τα µπαλάκια ζύµης στη λαµαρίνα, αφήνοντας απόσταση µεταξύ τους, και µε το δάχτυλό σας πιέστε το κέντρο του καθενός, ώστε να δηµιουργηθεί µια τρύπα. Γεµίστε κάθε τρύπα µε ½ κουταλάκι του γλυκού µαρµελάδα φράουλα. Ψήστε τα µπισκότα στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους 190 °C για 8΄-10΄, µέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώµα. Αποσύρετε από το φούρνο, µεταφέρετε σε µια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 20΄ πριν σερβίρετε.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share