Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τραγανά στικ δημητριακών με επικάλυψη ζάχαρης

26 Νοεμβρίου 2013
Τραγανά στικ δημητριακών με επικάλυψη ζάχαρης

ΥΛΙΚΑ
4 φέτες ψωμί του τοστ
3 αυγά μεσαίου μεγέθους (150 γρ.)
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60ml γάλα πλήρες αγελαδινό
200 γρ. νιφάδες δημητριακών με επικάλυψη ζάχαρης
30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
120 γρ. ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τα στικ.
Κόψτε µε ένα αιχµηρό µαχαίρι σε µια επιφάνεια κοπής τις φέτες του ψωµιού σε λωρίδες πάχους 1-1,5 εκ. Σε ένα µπολ χτυπήστε τα αυγά µε το γάλα µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να αφρίσουν. Αδειάστε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο. Ρίξτε τα δηµητριακά στο µούλτι και χτυπήστε τα µέχρι να θρυµµατιστούν, αλλά όχι να γίνουν εντελώς σκόνη. Αδειάστε τα επίσης σε ένα ρηχό πιάτο. Περάστε τις λωρίδες του ψωµιού πρώτα από το µείγµα αυγού-γάλακτος, έπειτα από το αλεύρι και µετά ακόµα µια φορά από το µείγµα αυγού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Τέλος πανάρετε τα στικ στα δηµητριακά γυρνώντας τα 1-2 φορές από όλες τις πλευρές ώστε να κολλήσουν καλά επάνω.

Τηγανίστε τα στικ. Βάλτε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και τοποθετήστε το σε µέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίξτε τα στικς στο τηγάνι και τηγανιστέ τα για 4΄ από κάθε πλευρά µέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετέ τα µε µια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι. Κατόπιν τοποθετήστε τα στικ σε µια πιατέλα, πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.


ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share