Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο με μπάμιες στον φούρνο

25 Νοεμβρίου 2013
Κοτόπουλο με μπάμιες στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
½ φλίτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 κιλό μπάμιες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε ροδέλες
2 ντομάτες μεγάλες ώριμες, πολτοποιημένες
2 ντομάτες μεγάλες, κομμένες σε ροδέλες
Χυμό από 1 λεμόνι μεγάλο
1 πρέζα κύμινο
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες μπάμιες, καθαρίστε τις αφαιρώντας τα κοτσάνια. Πλύνετε τις και βάλτε τις σ' ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες δε χρειάζεται να κάνετε την παραπάνω διαδικασία. Στη συνέχεια αδειάστε τις σε ένα μπολ και αλατίστε τις. Περιχύστε τις με το λεμόνι και αφήστε τις να βγάλουν τα υγρά τους για 2-3'.
2. Πλύνετε το κοτόπουλο και πασπαλίστε το με αλάτι, πιπέρι και το κύμινο.
3. Σουρώστε τις μπάμιες από τα υγρά τους και βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ. Πολτοποιήστε 2 ντομάτες στο μούλτι και προσθέστε τις στο μπολ μαζί με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
4. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
5. Πλύνετε τις ντομάτες και αφαιρέστε τα κοτσάνια τους. Κόψτε τις σε λεπτές ροδέλες. Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε λεπτές ροδέλες. Βάλτε σε ένα ταψί το κοτόπουλο και τις μπάμιες και περιχύστε τα με το ελαιόλαδο. Αραδιάστε από πάνω τις ροδέλες της ντομάτας και του κρεμμυδιού. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
6. Ψήστε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, στους 180ο C στον αέρα για 30' . Ξεσκεπάστε το ταψί από το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για 25' ακόμα. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και σερβίρετε.

Συμβουλή: Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες μπάμιες δεν χρειάζεται να τις βάλετε στο λεμόνι.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share