Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Παπαρδέλες με μοτσαρέλα, πιπεριές στο γκρίλ & ελιές

22 Νοεμβρίου 2013
Παπαρδέλες με μοτσαρέλα, πιπεριές στο γκρίλ & ελιές

Υλικά

250 γρ. παπαρδέλες
3 κόκκινες πιπεριές
3 κίτρινες πιπεριές
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
1 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
1 ½ κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 μπάλα μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
3 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Βάλτε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και αφήστε τις να βράσουν για περίπου 10΄, μέχρι να μαλακώσουν. Θα πρέπει να κολλάνε ελαφρώς αλλά να μην είναι λασπωμένες. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
2. Πλύνετε τις πιπεριές, κόψτε τις σε λωρίδες και αραδιάστε τις σε ένα μεγάλο ταψί. Πασπαλίστε τις με το μισό ελαιόλαδο και βάλτε τις στο φούρνο, στο γκριλ μέχρι να ψηθούν και η φλούδα τους να αρχίσει να μαυρίζει. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αδειάστε τα υγρά σε ένα μπολ. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και το μαϊντανό και ανακατέψτε με ένα σύρμα. Καρυκεύστε το ντρέσινγκ με μαύρο πιπέρι.
3. Βάλτε το βούτυρο σε ένα ρηχό τηγάνι και σοτάρετε τα ψίχουλα του ψωμιού για περίπου 5΄μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύετε συχνά για να μην καούν. Σουρώστε τα ζυμαρικά και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε τα ψημένα ψίχουλα, τις πιπεριές, τη μοτσαρέλα, τις ελιές και το ντρέσινγκ και ανακατέψτε. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Συμβουλή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις παπαρδέλες με οποιοδήποτε ζυμαρικό προτιμάτε.
Έξυπνη ιδέα: Προσθέστε αν θέλετε και μερικές πιπεριές Φλωρίνης.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share