Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τραγανά διαμαντάκια σοκολάτας!

20 Νοεμβρίου 2013
Τραγανά διαμαντάκια σοκολάτας!

ΥΛΙΚΑ
3 γρ. αλάτι χοντρό
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
200 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
80 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. αυγά (περίπου ½ αυγό μεγάλου μεγέθους)
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο σε σκόνη


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τα διαμαντάκια.
Ρίξτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά. Ξεκινήστε να ανακατεύετε τα υλικά με το φτερό (εξάρτημα του μίξερ) σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το κακάο, αφού τα κοσκινίσετε. Συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Αποσύρετε από το μίξερ και χωρίστε τη ζύμη σε κομμάτια βάρους 180 γρ. το καθένα. Πλάστε τα σε μπαστούνια. Τυλίξτε καθένα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 30΄.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 °C, στον αέρα.

Ψήστε τα διαμαντάκια. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρέστε τη διάφανη μεμβράνη. Αδειάστε τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και ρολάρετε κάθε μπαστούνι ζύμης, ώστε να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερη ζάχαρη. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε τα μπαστούνια σε μικρά κομμάτια πάχους 1,5 εκ. Αραδιάστε τα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί διαστάσεων 25 x 35 εκ., αφού το στρώσετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και τοποθετήστε στο κάθε κομμάτι έναν κόκκο χοντρό αλάτι. Ψήστε τα στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 160 °C στον αέρα για 12΄-14΄. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν σερβίρετε.


Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χοντρό αλάτι με ξύσμα από πορτοκάλι, σκόνη από κάρδαμο ή κανέλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share