Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ταρτάκια κανέλας με σοκολάτα - Ο τέλειος συνδυασμός!

19 Νοεμβρίου 2013
Ταρτάκια κανέλας με σοκολάτα - Ο τέλειος συνδυασμός!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ

260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
95 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
2 γρ. αλάτι
1 αυγά μεσαίου μεγέθους (55 γρ.)
12 γρ. κακάο σε σκόνη
2 γρ. κανέλα σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
400 γρ. σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού
100 γρ. γλυκόζη
160ml γάλα πλήρες αγελαδινό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
50 γρ. φιστίκια αράπικα, ψημένα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τα ταρτάκια.
Ρίξτε στο µούλτι τα αµύγδαλα και τρίψτε τα µέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίξτε στον κάδο του µίξερ το βούτυρο το αλεύρι και το κακάο και χτυπήστε τα µε το φτερό (εξάρτηµα του µίξερ) σε µέτρια ταχύτητα µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προσθέστε σταδιακά την κανέλα, τη ζάχαρη, τα τριµµένα αµύγδαλα, το αλάτι και τέλος ένα ένα τα αυγά και συνεχίστε το χτύπηµα για 1΄-2΄. Αποσύρετε από τον κάδο τυλίξτε τη ζύµη µε διάφανη µεµβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες.

Προθερµάνετε το φούρνο στους 160 °C, στον αέρα.

Ψήστε τα ταρτάκια. Βγάλτε τη ζύµη από το ψυγείο, αφαιρέστε τη διάφανη µεµβράνη και τοποθετήστε τη σε µια αλευρωµένη επιφάνεια εργασίας. Με έναν πλάστη ζαχαροπλαστικής ανοίξτε τη ζύµη σε ένα φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ. Πάρτε ένα στρογγυλό φορµάκι για ταρτάκια διαµέτρου 7-8 εκ. και σχηµατίστε δίσκους ζύµης. Απλώστε τους δίσκους στη βάση και στα τοιχώµατα από 8 στρογγυλά ατοµικά φορµάκια για ταρτάκια διαµέτρου 7-8 εκ. Τρυπήστε την επιφάνειά τους µε ένα πιρούνι και βάλτε τα στο ψυγείο για 10΄. Βγάλτε τα από το ψυγείο και βάλτε τα στη µεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήστε τα ταρτάκια στους 160 °C, στον αέρα, για περίπου 15΄. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και ξεφορµάρετε.

Φτιάξτε την γκανάς σοκολάτας. Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα µπολ στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ισχύ για 10΄΄-15΄΄ ανακατεύοντας ανά διαστήµατα µε ένα κουτάλι. Σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξτε το γάλα και τη γλυκόζη και τοποθετήστε τη σε µέτρια φωτιά µέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το µείγµα σταδιακά στο µπολ µε τη λιωµένη σοκολάτα. Οµογενοποιήστε ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα σιλικόνης. Αφήστε την γκανάς να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια καλύψτε το µπολ µε διάφανη µεµβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να µην κάνει κρούστα. Βάλτε το µπολ στο ψυγείο και αφήστε τη γκανάς να κρυώσει και να σφίξει για περίπου 30΄.

Μοντάρετε τα ταρτάκια. Μόλις κρυώσει η γκανάς βγάλτε την από το ψυγείο και µε ένα κουτάλι βάλτε τη σε µια σακούλα ζαχαροπλαστικής µε κορνέ µε κατσαρή µύτη. Μαλακώστε λίγο την γκανάς περνώντας 2-3 φορές περιµετρικά της σακούλας τα χέρια σας. Γεµίστε τα ταρτάκια µε τη βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής και τοποθετήστε τα σε µια πιατέλα. Γαρνίρετε βάζοντας επάνω µερικά ψηµένα φιστίκια αράπικα και σερβίρετε.


Tip:
Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε σοκολατένια βάση, μπορείτε να παραλείψετε το κακάο από τη ζύμη για τα ταρτάκια και να συμπληρώσετε την ποσότητα με αλεύρι.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share