Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μεξικάνικα τηγανητά αυγά

19 Νοεμβρίου 2013
Μεξικάνικα τηγανητά αυγά

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

½ κιλό ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
20 γρ. καυτερή πιπερίτσα τσίλι
½ μάτσο κόλιαντρο φρέσκο
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 τορτίγιες
Ελαιόλαδο
6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινο
250 γρ. τσένταρ τριμμένο
8 αυγά
½ μάτσο κόλιαντρο
½ κ.γ. κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.
Ξεκινήστε με τη σάλτσα. Τρίψτε τις ντομάτες από τη χοντρή μεριά του τρίφτη. Χοντροκόψτε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε τον κόλιανδρο. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο καλά σε μια μεσαία κατσαρόλα. Ρίξτε το κρεμμύδι και την πιπερίτσα τσίλι και αφήστε να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γίνει διάφανο. Ρίξτε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώστε. Βράστε τη σάλτσα για 6-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήστε στην άκρη.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 50oC. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ.σ. βούτυρο. Μόλις κάψουν καλά, βάλτε μία τορτίγια και ζεστάνετε και από τις δύο μεριές για 3-4 λεπτά. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσουν όλες οι τορτίγιες. Βάλτε τις στο φούρνο για να διατηρηθούν ζεστές.
3. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι, βάλτε το ελαιόλαδο και αφήστε το να κάψει σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαλακώσει και γίνει διάφανο, ρίξτε τα αυγά και τηγανίστε τα όπως τα προτιμάτε (μελάτα ή σφιχτά). Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε τα με το κύμινο.
4. Βγάλτε τις τορτίγιες από το φούρνο και πασπαλίστε τις με το τριμμένο τσένταρ. Ακουμπήστε πάνω σε κάθε τορτίγια, δύο από τα τηγανισμένα αυγά, περιχύστε με σάλτσα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο. Σερβίρετε αμέσως.

Έξυπνη ιδέα: Για αυθεντικά μεξινάνικα αυγά, σερβίρετε με αβοκάντο σε φέτες και μαύρα φασόλια.
Συμβουλή: Στο φαγητό αυτό, ταιριάζουν τα μελάτα αυγά για να ανακατεύεται ο κρόκος με τη σάλτσα.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share